UPORAN I USPEŠAN PUT KA VRHU: Filip Krajinović postao VLADAR RIMA osvojivši četvrti pehar ove godine!

Filip Krajinović
Beta

Filip Krajinović je osvojio čelindžer u Rimu. To je četvrti pehar za mladog Somborca u 2017. godini.

 

Krajinović je u finalu u Večnom gradu savladao Španca Himena Travera koji je iz kvalifikacija stigao do finala. Filip je sa 6:4, 6:3 bio bolji od 629. tenisera sveta koji je pre četiri godine bio 48. na svetu.

 
Osvojen pehar na ovom čelindžeru dosta će mu značiti kako bi nastavio da napreduje. U Italiju je došao kao 105. na svetu, a od ponedeljka će se ponovo vratiti među sto najboljih na svetu, najverovatnije će zauzimati 94. poziciju. Podsetimo, najbolji rang ovaj Somborac je ostvario 6. aprila 2015. kada je bio 86. na listi.

Uspesno zavrsena dodela gemova u Rimu ko je uzeo,uzeo je...idemo dalje! @krajinovic_filip #playerzonetennisteam

A post shared by Petar Popovic (@spajn) on

Naš Dejvis kup reprezentativac je pre nekoliko meseci započeo rad sa Petrom Popovićem, bivšim trenerom Andree Petković i Iva Karlovića.

Pera i ja se dugo poznajemo i ja sam ga već nekoliko puta pitao da mi pomogne, ali nije mogao jer je radio sa Ivom. Međutim, od pre nekoliko dana Popović je slobodan, pa smo se dogovorili. On je iskusan i dobar trener, dobro se poznajemo, plus je Novosađanin, a ja osećam veliku ljubav prema Novom Sadu i ljudima koji su odatle, tako da mislim da nema razloga da sve ovo ne uspe – istakao je Krajinović za “Blicsport” kada su započeli saradnju.

I izgleda da su zaista pronašli pobednički ritam.

Ovo je tek početak i nema razloga da staju. Sledeći cilj je ulazak u top 80, a onda i u top 50, pa 20 tenisera sveta. Sve do vrha. Jer Krajinović kada je zdrav, može da igra na izuzetno visokom nivou. Prema talentu mesto u vrhu mu je zagarantovano. Samo da ga povrede zaobiđu.

Pobednik ovog duela je inkasirao 6.190 evra i 80 poena, dok je poraženi bogatiji za 3.650 evra i 48 bodova.