Katastrofa Srpkinje: Jankovićeva izgubila od 106. teniserke sveta

Jelena Janković
Beta

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubila od Sesil Karatančeve iz Bugarske sa 0:2, po setovima 3:6 i 4:6.

 

Početak današnjeg meča obeležili su brejkovi, bilo ih je ukupno četiri, do rezultata 3:3. Srpska teniserka je tada stala, Bugarka je preuzela kontrolu nad mečom i uz još jedan brejk do kraja prvog seta povela sa 1:0 posle pola sata igre.

Potpuno isti scenario viđen je i u drugom setu. Na terenu je postojala samo jedna teniserka – Karatančeva. Ona je za dvadesetak minuta igre u drugom setu napravila dva brejka i povela sa velikih 4:0.

Jankovićeva je potom stigla do svog prvog gema, a onda je usledila velika borba. Karatančeva, 106. teniserka sveta, imala je u sedmom gemu i meč loptu, ali se Janković odbranila i produžila meč. Srpska teniserka se u tim trenucima probudila, u osmom gemu je vrlo brzo stigla do novih brejk lopti, iskoristila je petu i smanjila rezultat na 3:5.

Posle dva teško dobijena gema usledio je jedan lak (4:5), ali Bugarka i dalje imala sve u svojim rukama, pošto je imala još jednu priliku da na svoj servis završi meč. Karatančeva je iz drugog pokušaja uspela, iskoristila je treću meč loptu i plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa posle sat i po igre.

Karatančeva će u drugom igrati protiv pobednice meča u kojem se sastaju Amerikanka Irina Falkoni i Francuskinja Manon Arkanjoli.