Vimbldon, BLOG (Dan 1): Juniorska šampionka izbacila Suares Navaro!

Vimbldon
Beta

Dobro došli na UŽIVO blog portala Dnevno.rs posvećenom trećem Gren slemu u sezoni koji se održava na travnatim terenima Sveengleskog kluba. Od 29. juna do 12. jula na ovom mestu moći ćete da čitate o najnovijim vestima iz Vimbldona i da saznate sve rezultate.

20:00 – I Vavrinka prošao

Šampion Rolan Garosa nastavio je sa dobrim igrama. On je u tri seta (6:2, 7:5, 7:6-3) pobedio Souzu iz Portugala.

 

19:50 – Hantuhova bolja Slovakinja i Venus nemilosrdna

U međusobnom okršaju dve slovačke teniserke, pobedu je odnela Danijela Hantuhova. Ona je pobedila sunarodnicu Dominika Cibulkovu rezultatom 2:0 po setovima, odnosno 7:5, 6:0 po gemovima.

 

Slično kao Petković, i Venus Vilijams je prošla u drugo kolu bez izgubljenog gema i tako zabeležila najubedljiviju pobedu na Vimbldonu dosad. Njena žrtva bila je sunarodnica Brengl. 

19:35 – Petković ekspres, Robredo pakuje kofere

Andrea Petković rasturila je Amerikanku Rodžers u dva seta, ne prepustivši joj niti jedan-jedini gem. 

Tomi Robredo može polako da pakuje kofere, nakon što ga je Australijanac Milman izbacio posle tri seta rezultatom 6:2, 6:3, 6:4.

 

19:20 – Boleli namučio Nišikorija

Peti nosilac u muškoj konkurenciji, Japanac Kej Nišikori, došao je do pobede protiv Bolelija tek posle pet setova rezultatom 6:3, 6:7 (4), 6:2, 2:6, 6:2.

 

 

18:35 – Nieminen posle maratona na Đokovića

Finski teniser Jarko Nieminen sastaće se u sledećem kolu sa Novakom Đokovićem nakon što je u maratonskom duelu uspeo da savlada iskusnog Lejtona Hjuita 3:2 u setovima. Iako je u jednom trenutku gubio 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 4:6), Finac je slavio u sledeća dva seta. Prvo je bez izgubljenog gema dobio četvrti, da bi u petom stigao do trjumfa rezultatom 11:9.

Hjuitu je ovo bilo poslednje učešće na Vimbldonu.

 

 

18:30 – Raonić uspešan

Miloš Raonić preskočio je prvu prepreku. Prošlogodišnji polufinalista je savladao Himeno-Travera possle četiri seta rezultatom 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (4). On u sledećem kolu igra protiv Hasa.

 

18:10 – Kraj puta za Lajovića

Dušan Lajović je nažalost već završio učešće na ovogodišnjem takmičenju. On je u meču protiv Tomija Hasa uspeo da osvoji samo jedan set. Na kraju je poražen 2:6, 3:6, 6:4, 2:6.

 

18:05 – Pobeda za Krunićevu!

Nastavlja se dobar dan za srpske tenisere i teniserke, kada su u pitanju singlovi. I Aleksandra Krunić je prošla u sledeće kolo nakon što je pobedila Italijanku Vinči bez izgubljenog seta (6:2, 6:4).

 

17:55 – Šarapova deklasirala Britanku

Marija Šarapova lagano je pobedila pritansku teniserku Džoanu Kontu pobedivši je 2:0 u setovima. U oba seta, ona je rivalki pepustila samo po dva gema.

 

 

17:05 – Jelena ispala u dublu

Jelena Janković je u kombinaciji sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni završila takmičenje u konkurenciji dublova, nakon što su poražene od Jurak i Konjuh 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

 

16:55 – ‘Ključni brejkovi u sva tri seta’

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je u sva tri seta u meču protiv Nemca Filipa Kolšrajbera napravio brejkove u ključnim momentima. Inače, ovaj meč bio je prvi na Centralnom terenu na ovogodišnjem Vimbldonu.

Ovo je kolevka našeg sporta, privilegija je i čast otvoriti ovogodišnji Vimbldon na Centralnom terenu. Kao aktuelni šampion, tu je ta istorija i tradicija koja je tako poštovana ovde… To je posebno osećanje – rekao je Đoković posle meča.

 

Imao sam teškog protivnika, koji može da bude veoma nezgodan na svim podlogama, pogotovo na travi, ali uspeo sam da ostanem fokusiran… Prvi set je mogao da ode u oba pravca, imao sam brejk na početku, pa je on to odmah vratio… To se desilo i u trećem setu, ali imao sam najvažnije brejkove u sva tri seta na 5:4 – kazao je sprski teniser.
 

16:30 – Letonska teniserka napravila podvig

Letonska teniserka Jelena Ostapenko napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka ovog turnira, pobedom nad Špankinjom Karlom Suares Navaro. Prošlogodišnja juniorska šampionka Vimbldona, protiv Suares Navaro je slavila sa 6:2, 6:0, posle 52 minuta igre!

16:15 – Nole nije dozvolio iznenađenje

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, odbranu titule na Vimbldonu je započeo rezultatski ubedljivom, ali ne toliko laganom pobedom. Naš as je savladao Nemca Filipa Kolšrajbera rezultatom 3:0, po setovima – 6:4, 6:4, 6:4.

Pobednik ovog meča u drugom kolu igraće sa boljim iz meča u kojem se sastaju Jarko Nieminen i Lejton Hjuit.

15:55 – Furiozna Ana Ivanović

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rutinski se plasirala u drugo kolo, pobedom nad Kineskinjom Ji-Fan Ksu. Ona je u prvom međusobnom duelu sa Ksu, koja je odigrala svoj prvi meč u glavnom žrebu nekog Gren slema, slavila sa 6:1, 6:1, posle jednog sata i jednog minuta igre. Više o ovom meču pročitajte u posebnoj vesti.

15:40 – Serena sigurna

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams bez problema se plasirala u drugo kolo, pobedom nad Margaritom Gasparjan iz Rusije. Amerikanka je do trijumfa došla sa 6:4, 6:1, posle jednog sata i 22 minuta igre.

U narednom kolu, Serenu očekuje susret sa boljom iz duela Timee Baboš iz Mađarske i Čehinje Petre Cetkovske.

15:01 – Tipsarević eliminisan

Nakon što se konačno vratio na Vimbldon posle velikih muka sa povredama, Janko Tipsarević zaustavljen je već u prvom kolu. Neugodni Španac Marsel Granoljers slavio je ubedljivim rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

 

Ubedljiv poraz našeg tenisera

Posted by Sport Dnevno.rs on Monday, June 29, 2015

14:10 – Đoković počinje odbranu titule

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, na ovogođišnjem Vimbldonu slovi za prvog favorita i u pohodu ka novoj tituli prva prepreka biće mu Nemac Filip Kolšrajber. Tok ovog meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

Kirjos u centru pažnje

Kirjos, koji je prošle godine eksplodirao na Vimbldonu pobedom nad Rafom Nadalom, našao se u centru pažnje već u prvom setu meča protiv Dijega Švarcmana.

On je pre jednog servisa želeo da vrati lopticu koja mu nije odgovarala, ali je slučajno pogodio linijskog sudiju u glavu. Ipak, većih posledica nije bilo, a ovaj mali incident nasmejao je prisutne u publici.

Samo što je počeo, a već oboren rekord

Organizatori turnira su objavili da ove sezone u glavnom žrebu učestvuje 37 tenisera starijih od 30 godina što je rekord turnira. Među njima je i sedmostruki šampion Rodžer Federer, kao i Janko Tipsarević, Lejton Hjuit, Tomi Robredo, Jarko Nieminen… 

Gužva – ništa novo, ništa čudno! smile

 

Mrežica se stavlja, sve je spremno

Još samo nekoliko sati nas deli od starta trećeg Gren slema. Organizatori ovog prestižnog turnira polako privode kraju veliko spremanje koje je trajalo nekoliko nedalja.


Kako su tekli radovi, i kako izgledaju tereni Sveengleskog kluba ‘pre i posle’ možete pogledati ovde:

I na kraju, razlog dvonedeljnog takmičenja, a višenedeljnog spremanja je samo jedan – čuveni trofej.
 

 

Sedmi reket sveta odustao

Španski teniser David Ferer povukao se juče sa Vimbldona zbog povrede lakta. Ferer je (danas) u prvom kolu trebalo da igra protiv Amerikanca Džejmsa Vorda, ali će ga zameniti „laki luzer” Luka Vani iz Italije. Više o ovome pročitajte u posebnoj vesti.

Federer glavni favorit?

Švajcarski teniser, Rodžer Federer je prošle godine u finalu poražen od Novaka Đokovića, a ove ga mnogi smatraju najvećim kandidatom za osvajanje titule. 

 

Sa glasovima publike i ljubitelja „belog sporta” slaže se i nekadašnji britanski teniser Beri Kauan, koji je ocenio da Federer veoma dobro zna kako da ide do kraja na njegovoj omiljenoj podlozi. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Šta nas danas očekuje?

Najprestižniji teniski turnir na svetu i treći ovosezonski Gren slem, londonski Vimbldon, počinje danas, a program će na Centralnom terenu otvoriti aktuelni šampion Novak Đoković protiv Filipa Kolšrajbera od 14 časova.

Novak će protiv Nemca krenuti u odbranu titule, dok će Ana Ivanović protiv Kineskinje Ji-Fan Ksu igrati na trećem terenu, a ovaj duel neće početi pre 14 časova.

U sličnom terminu će se Aleksandra Krunić sastati sa Italijankom Robertom Vinči na 14. terenu, na 8. će Dušan Lajović i Tomi Has odmeriti snage posle 15 časova.

Janko Tipsarević i Marsel Granoljers nadmetaće se na 7. terenu od 12.30, posle njih će na istom mestu Jelena Janković i Mirjana Lučić-Baroni igrati protiv Darije Jurak i Ane Konjuh u dublu.

 

Dobro došli na UŽIVO blog portala Dnevno.rs posvećenog trećem Gren slemu u sezoni koji se održava na travnatim terenima Sveengleskog kluba. Od 29. juna do 12. jula na ovom mestu moći ćete da čitate o najnovijim vestima iz Vimbldona i da saznate sve rezultate.

Pratite i ostala sportska dešavanja sa nama preko Fejsbuk stranice Sport Dnevno.rs i Tviter naloga @Sport_Dnevno_rs.