Đoković: Miler je fantastično servirao, pomoglo mi je što sam ostao fokusiran na svoju igru

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je Milerova igra u osmini finala bila fenomenalna i da ga je bilo teško pročitati u pojedinim trenucima.

– U ovakvim okolonostima, i imajući u vidu kako je moj rival servirao, mislim da sam iskoristio svoje šanse u pravom trenutku, kada je za to bilo mogućnosti – rekao je Đoković posle pobede od 6:4, 7:5, 7:5.

– Zaista je bilo veoma teško čitati njegove servise u pojedinim trenucima, imao je i sjajan forhend, veoma često je bio agresivan, izlazio je na mrežu… Radi se o sjajnom, za igru teškom protivniku, a ja sam srećan što sam do pobede došao posle tri seta. On je prikazao odličnu partiju. Imali smo i neverovatnu borbu i u drugom i u trećem setu. Meni je nekoliko “pasing šotova” pomoglo da na kraju dođem do brejkova – rekao je Đoković i osvrnuo se na činjenicu da je u jednom trenutku pao, ogrebavši pritom dva prsta.

– Malo je, za razliku od prethodnih večeri, bilo klizavije na terenu i u onim situacijama kada brzo morate da idete ka mreži ili morate da menjate pravac kretanja, onda je bilo baš teško. Ali, ja sam se trudio da budem fokusiran na svoju igru i, ispostavilo se na kraju, to je i bilo najvažnije – rekao je Đoković.