ĐOKOVIĆ PRIZNAO: “Posle Čikaga sam promenio STAV prema Federeru!”

Najbolji srpski teniser otkrio je da je Čikago dosta uticao na njegov i Federerov odnos.

federer
beta

Novak Đoković je pred početak nadmetanja na šangajskom mastersu na veoma zanimljiv način govorio o svom odnosu sa Rodžerom Federerom.

Upitan kako se osećao dok je sa svojim velikim rivalom nedavno igrao zajedno na egzibicionom Lejver kupu, najbolji teniser Srbije je priznao da je uživao.

Bilo je to jedno veoma jedinstveno iskustvo. Nikada nisam bio na istoj strani mreže s njim. Bio sam mnogo uzbuđen. Radovao sam se tom nastupu. Znam da je i on, takođe. I, mislim da smo bili sjajni na terenu. Uživali smo – rekao je Đoković.

On je potom istakao da je nekoliko dana proveo u dugim, dubokim razgovorima sa slavnim Švajcarcem:

Mi smo uživali u takmičenju, obojica. Što se mene tiče, ja sam uživao i pre toga, dok smo trenirali zajedno, kada smo se spremali za taj nastup u dublu. Pričali smo o taktici, o tenisu tokom četiri, pet dana koliko smo proveli zajedno. Pričali smo mnogo i o drugim stvarima, poput porodice – otkrio je Novak.

Kada je reč o međusobnom odnosu, on se promenio:

Znate, kada pričamo o poštovanju, bar kada se o meni radi – ono je prema njemu postalo još veće. Dostiglo je jedan još viši nivo. Mislim da je iskustvo u Čikagu učvrstilo naš odnos – smatra Đoković.

To, svakako, ne znači da neće davati sve od sebe da jedan drugog pobede u narednim duelima:

Naravno da sve ovo ne ugrožava naše rivalstvo. Mislim da ćemo se, kada god se ponovo budemo sreli u takmičarskom meču, truditi da pobedimo. To se neće promeniti – uverava Novak.

Njegov prvi rival u Šangaju biće Žeremi Šardi, a taj meč će biti na programu ili u utorak, ili u sredu, u zavisnosti od odluke organizatora.