Madrid: Uspešan start Jelene Janković

Sedma teniserka sveta Jelena Janković plasirala se bez mnogo problema u drugo kolo turnira Premijer serije u Madridu.

Srpska teniserka je drugi put ove sezone nadigrala Ukrajinku Elenu Svitolinu, bilo je 6:4, 6:3 posle sat i po borbe.

Jankovićeva će u narednoj rundi igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

U drugu rundu Madrida ranije su se plasirale Ana Ivanović i Bojana Jovanovski, koje će biti međusobne rivalke u sledećem kolu. Ova dva para se ukrštaju u osmini finala Madrida.

Jankovićeva je dobro otvorila meč, agresivnom igrom je napala servis rivalke, ali je u oba njena servis gema propustila po jednu brejk šansu. Međutim, JJ je nastavila u istom ritmu, lagano osvajala poena na svoj servis, a onda u petom gemu dočekala konačno svoj trenutak i treću brejk šansu u setu iskoristila.

Jankovićeva je novim ubedljivim servisom kapitalizovala brejk za 4:2, a potom u maratonskom gemu propustila novu šansu da oduzme servis rivalki. Nakon 45 minuta velike borbe, Jankovićeva osvaja prvi set sa 6:4.

Već na startu drugog seta Jankovićeva oduzima servis rivalki, koristi treću šansu, te posle velikih problema na svoj servis, gde je spasila dve brejk lopte, stiže do 2:0. Nakon toga naša teniserka propušta i šesti brejk u meču, ali čuva svoj servis za 3:1. U nastavku meča Jankovićeva je sigurnim servisom privela duel kraju i sa 6:3 prošla dalje.