MAESTRALNI NOVAKOV NAPREDAK: Đoković je šesti igrač sveta, a OVAKO su rangirani srpski teniseri i teniserke ove sedmice

Ispisao istoriju tenisa i popeo se na ATP listi.

BETA

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je značajan napredak na danas objavljenoj ATP listi. Napredovao je četiri mesta i sada je šesti teniser sveta. On je popravio poziciju dan pošto je trijumfovao u Sinsinatiju i tako postao prvi u istoriji koji je osvojio sve turnire master serije.

Iza Đokovića su ostali Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Dominik Tim, David Gofan i Džon Izner. Rafael Nadal je i dalje prvi na ATP listi, ispred Rodžera Federera i Huan Martin Del Potra, dok je na četvrtom mestu Kevin Anderson.

Srbija među 100 najboljih ima još trojicu tenisera, nakon što je Viktor Troicki ispao i sada je 102. Filip Krajinović je sa 31. pao na 32. mesto, dok je Dušan Lajović sada 62. što je napredak za dve pozicije. Laslo Đere je zadržao 90. mesto.

WTA: Krunićeva nazadovala, Olga napredovala

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić zabeležila je pad na danas objavljenoj WTA listi. Krunićeva je nazadovala za tri mesta i sada je 50. na svetu.

Olga Danilović je napredovala za jednu poziciju i zauzima 109. mesto na WTA listi.

Srbija u prvih 200 ima još dve teniserke, Dejanu Radanović na 195. i Ivanu Jorović na 198. poziciji.

Među prvih 10 nije bilo velikih promena.

Petra Kvitova je na petom mestu zamenila Karolin Garsiju, iza su Elina Svitolina i Karolina Pliškova. Julija Gerges i Jelena Ostapenko su napredovale za po jedno mesto, a iz prvih 10 je ispala Gabrinje Mugurusa.