NOLE PONOVO ISPISAO ISTORIJU TENISA: Đoković u Sinsinatiju osvojio 70. titulu u karijeri i EVO ŠTA JE REKAO!

Srpski teniser je ponovo ispisao stranice sportske istorije.

AP Photo/John Minchillo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvoji je danas masters turnir u Sinsinatiju, pošto je u finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera u dva seta, 6:4 i 6:4.

Đoković je tako došao do 70. titule u karijeri, druge u sezoni, a 31. na masters turnirima.

Ovaj 31-godišnji Beograđanin je trijumfom nad Švajcarcem u finalu Sinsinatija postao i prvi teniser u istoriji koji je osvoji sve masters turnire na turu.

Srpski teniser je do 24. pobede u 46. međusobnom duelu sa Federerom došao posle sat i 25 minuta igre.

Đoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, da bi srpski teniser u sedmom gemu došao do brejk lopte koju je iskoristio posle neiznudjene greške Federera iz forhenda.

On je potom sigurnim servisima potvrdio prednost brejka, a posle brzo osvojenog gema Švajcarca, došao i do vodjstva od 1:0 u setovima na svoj servis.

Početak drugog seta doneo je sličan rasplet kao i prvi, Đoković je pretio, ali nije došao do brejka. Usledio je ipak brejk Švajcarca i vodjstvo od 2:0, međutim, srpski teniser je odmah uspeo da uzvrati i izjednači na 2:2.

Sedmi gem drugog seta takođe je bio odlučujuć. Federer je opet, kao i u prvom setu pri rezultatu 40:40, napravio duplu grešku, a potom je na brejk lopti usledio odličan pasing-šot Djokovića za vođstvo od 4:3.

Bez mnogo neizvesnosti Đoković je prvieo meč kraju i došao do novih 1.000 poena na ATP rang-listi.

AP Photo/John Minchillo

 NOVAK: Rodžere, hvala ti!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je osvajanje turnira u Sinsinatiju i kompletiranje trofeja iz masters serije poseban trenutak u njegovoj karijeri.

Ovo je zaista specijalan momenat za mene… Biti ovde sa pobedničkim trofejom je nešto posebno. Igrao sam pet finala ovde i većinu sam izgubi od ovih sjajnog čoveka (Rodžera Federera)… Hvala što si me pustio da jednom pobedim u Sinsinatiju – rekao je Đoković uz smeh.

Ovo je bio težak meč, možda nisi bio najbolji danas na terenu, ali bilo je zadovoljstvo ponovo deliti teren sa tobom – rekao je Đoković uputivši čestitku Federeru na prikazanoj igri i borbi.

Sprski teniser se posebno zahvalio svojoj porodici na podršci, iako nisu bili s njim u Sinsinatiju.

Oni su ovaj meč gledali kod kuće, ali znam da ćemo svi u Njujorku proslaviti ovaj momenat. Osećao sam njihovu fantastičnu podršku – rekao je on.

Đoković je dodao da posle šestomesečne pauze i operacije lakta bilo “malo nerealno” da se vrati na sadašnji nivo i osvoji Vimbldon, kao i turnir u Sinsinatiju.

Federer je čestitao Đokoviću na ispisanim novim stranicama istorije.

Čestitam Novače na istoriji. Zaista je neverovatno što si dostigao danas i sve što si uradio u dosadašnjoj karijeri – rekao je Federer.