Šokantan dan za sestre Vilijams: Obe poražene u drugom kolu Rolan Garosa

Serena i Venus Vilijams ispale su sa drugog ovogodišnjeg Gren slem turnira već u 2. kolu, što predstavlja prvorazrednu senzaciju.

Ono što najviše ”upada u oči” jeste poraz apsolutne favoritkinje za osvajanje Rolan Garosa – Serene. Posle samo 65 minuta položila je oružje pred 20-godišnjom Špankinjom Garbinom Muguruze, koja je 35. na WTA listi.

Amerikanka je poražena više nego glatko sa 6:2, 6:2.

Vilijamsova u prvom setu nije uspela da dođe ni do jedne prilike za brejk, dok je njena protivnica dva puta oduzimala servis Sereni i tako je najavila put ka senzaciji.

Španska teniserka je dobila još više na samopouzdanju i počela je još bolje da koristi prilike, te je vrlo lako došla do 3:0. Vilijamsova se trgnula vrativši jedan brejk, ali je posustala ponovo u narednom gemu i tako oficijalno bacila oružje pod noge znantno slabije rangirane protivnice koja je imala razlog za veliko slavlje.

Zanimljivosti:

– Serena Vilijams je protiv Garbine Muguruze osvojila samo četiri gema, što je njen novi negativni rekord na Gren slem turnirima na kojima je odigrala 288 mečeva.

– Ovo nije prvi put da sestre Vilijams ispadaju u istom kolu u Parizu. Od Venus i Serene 2004. godine bolje su bile Miškina i Kaprijati, dok su ih 2008. godine savladale Peneta i Srebotnik.

Ovo je prvi put u istoriji Open ere Gren slem turnira da dve prvoplasirane teniserke na WTA listi nisu stigle do trećeg kola. Pre Serene, svoje učešće u Parizu okončala je i Kineskinja Na Li koju je savladala francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović sa 7:5, 3:6, 6:1.

Serena se priključila svojoj sestri Venus koja je nešto ranije poražena od Šmidlove sa 2:6, 6:3, 6:4, a upravo će Slovakinja igrati protiv Muguruze u narednom kolu, te će u međusobonom duelu rešiti ko će biti pošteno nagrađen osminom finala zbog velikog podviga.

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Rolan Garosa možete da saznate na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.