TAJNA NOVAKOVE SNAGE NA VIMBLDONU: Đoković OTPUSTIO Pepa Imaza?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković gotovo senzacionalno je osvojio Vimbldon. Ni on sam nije očekivao da će doći do titule, potvrdio je njegov trener Marjan Vajda posle osvajanja pehara.

Beta/AP

U čemu je  tajna Novakovog velikog pohoda, pobede nad Rafaelom Nadalom, a onda u finalu i Kevinom Andersonom? Kako se nezvanično saznaje, ključ misterije leži u prekidu saradnje sa Pepeom Imazom, čuvenim guruom koji je Novaku pružao “mir i staloženost”.

Nema ko nije primetio da se Đokoviću vratio žar u očima, onaj ratnički duh koji ga je nosio do svih 13. Gren slem titula.

Kruži priča da je jedan od uslova povratka Marjana Vajde u Novakov tim bio da se zahvali Imazu na saradnji.

Mislim da više ne sarađuju. Novakov brat Marko je u Marbelji, a tamo se preselila i Jelenina sestra Marija, pa Đokovići odu povremeno. Novak iskoristi priliku i da trenira na Imazovoj akademiji, ali mislim da više ne sarađuju – kaže izvor Informera.

Jedan od prvih Đokovićevih trenera Nikola Pilić, od početka je govorio da je saradnja sa Imazom – promašaj.

Smešna kombinacija, odavno sam to govorio. Pa ja sam taj koji ga je učio kako da se postavi i onda dođe do toga da radi sa tipom koji izgovara rečenice koje niko ne razume – rekao je Pilić.