Teniseri Srbije zadovoljni plasmanom u četvrtfinale: Velika porodica koja je spremna za titule!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa i da je meč u dublu bilo mnogo lakše igrati posle vođstva od 2:0 protiv Hrvatske.

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je danas u Kraljevu povela protiv Hrvatske sa nedostižnih 3:0.

 

Treći poen Srbija je osvojila u meču dublova, pošto su Novak Đoković i Nenad Zimonjić pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1).

Prvog dana takmičenja Srbija je povela sa 2:0, pobedama Đokovića protiv Mate Delića (3:0) i Troickog protiv Borne Ćorića (3:2).

Pored Zimonjića u dublu je trebalo da nastupi Viktor Troicki, ali je umesto njega igrao prvi teniser sveta Đoković.

– Ovaj susret odigrali smo u skladu s našim željama i ambicijama za ovu godinu. Moj prvi meč, maraton s Bornom i današnji dubl, sve je prošlo fantastično, osim prva dva seta u meču Troickog i Ćorića. Osvojili smo važan poen u dublu, a ogromno je olakšanje ući u drugi dan takmičenja vođstvom od 2:0 – rekao je Đoković posle meča za RTS.

– Juče nije izgledalo tako dobro kada je Viktor izgubio prva dva seta, ali se vratio i pokazao borbeni duh i kako se bori za svoju zemlju. Harmonija, skladan duh i druženje u našoj reprezentaciji daje nam energiju i motivaciju da odigramo što bolje – dodao je prvi teniser sveta.

On je zahvalio hrvatskim reprezentativcima na borbenosti i uvažavanju protivnika i ponovo je pohvalio publiku u Kraljevu.

– Na naše i gostujuće igrače najbolji utisak je ostavila publika. Pratio sam šta su i hrvatski mediji pisali i to dovoljno govori kako se naša publika odnosila prema njima. Nadam se da će Kraljevo ugostiti mnogo svetskih ekipa, ova hala to zaslužuje – rekao je Đoković.

Nenad Zimonjić rekao je da želi da Srbija nastavi sa dobrim igrama do same završnice Dejvis kupa.

– Veliko je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom. Zahvalio bih Novaku, on donosi mnogo sigurnosti u ekipu i zadovoljstvo je što sam igrao sa njim u dublu. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim pobedama do same završnice jer želimo da ponovo osvojimo Dejvis kup – rekao je Zimonjić.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da su igrači pokazali da imaju veliko srce i da su spremni da se žrtvuju za tim.

– Zaista smo velika porodica. Imaju ogromnu energiju i želju, spremni su da se žrtvuju, što nije slučaj u drugim reprezentacijama. Videćemo s kim ćemo igrati u četvertfinalu, ali ovaj tim je spreman, ne samo za ovu sezonu nego i za više titula – rekao je Obradović.

– Ovim duelom smo pokazali da smo dve prijateljske zemlje koje imaju sjajne sportiste i verujem da će postizati dobre rezultate – dodao je Obradović.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Argentine i Brazila, od 17. do 19. jula.