TENISKE LJUBAVNE PRIČE SU POPUT VRTEŠKE: Romanse sa ponekim srećnim krajem (FOTO)

Zbog specifičnosti 'belog sporta' u kojem su takmičari oba pola češće nadmeću i samim tim provode dosta vremena zajedno, nije nikakva retkost da dodje i do romanse izmedju njih. Ponekad te veze dovedu i do braka, ali su ipak češće svojevrsne ljubavne vrteške u kojima se ponavljaju isti akteri.

Jedan od svakako najpoznatijih ljubavnih parova u svetu tenisa su Štefi Graf i Andre Agasi. To je zato što su sada već uveliko penzionisani teniseri među najuspešnijima u ovom sportu. Kada se pogledaju njihovi rezultati, oni zajednički imaju čak 30 grend slem titula i dva olimpijska zlata. Sa druge strane, kada se pogleda njihov zajednički privatni život, tu im je najveći uspeh dvoje dece koje su dobili i skladan brak. Sve je počelo posle Rolan Garosa 1999. godine kada su upravo njih dvoje popeli na krov Pariza, svako u svojoj konkurenciji. U tome trenutku, oboje tenisera su bili „sveže” slobodni jer su nedavno okončali višegodišnje veze sa poznatim partnerima. Dok je Nemica ranije bila u ljubavi sa svojim zemljakom, reli vozačem Mihaelom Bartlesom, Agasijev ljubavni život je bio još više medijski ispraćen zbog braka sa holivudskom zvezdom Bruk Šilds.

Posle trijumfa u Francuskoj, Štefi Graf i Andre Agasi su, kao što tradicija nalaže, zajedno plesali na balu koji se organizuje po završetku turnira i između njih su se odmah pojavile varnice. Već oktobra 2001. godine, samo nekoliko dana pre rođenja njihovog sina Džejdena Gila, ozvaničili su ljubav na krajnje privatnoj ceremoniji za koju su pozivnice dobile samo njihove majke.

Još jedan čuveni par iz „belog sporta” čine Rodžer Federer i Miroslava Vavrinec. Iako Mirkini sportski uspesi nikako ne mogu da se porede sa fantastičnim rezultatima njenog muža, daleko od toga da je njena povezanost sa tenisom ograničena na prisustvo na tribinama sa kojih bodri supruga, a ponekad i nervira njegove protivnike (kao što je to bilo na nedavnom duelu Federera i Vavrinke). U svojim najboljim teniskim danima, Slovakinja je bila 72. teniserka sveta. Relativno uspešna karijera ju je i dovela na Olimpijske igre u Sidneju gde je i upoznala svog budućeg izabranika sa kojim sada ima čak četvoro dece (dva para blizanaca).


Naravno, nisu sve teniske ljubavi imale srećan kraj kao prethodne dve, ili kao što bi mogla da postane veza Marije Šarapove i Grigora Dimitrova. Jedan od starijih primera romase sa nesrećnim krajem je ona između Džimija Konorsa i Kris Evert čija je veza punila naslovnice naročito u trenutku kada su oboje trijumfovali na Vimbldonu 1974. godine. Iako su čak i odredlili datum budućeg venčanja, ubrzo su od toga odustali. Zatim su se pomirili i pokušali još jednom, ali su se 1976. i konačno rastali. Konors nije mnogo patio za bivšom izabranicom i nakon toga je prvo bio veren za Mis sveta Mardžori Valas, a kasnije je oženio Plejboj zečicu Peti Megvajer sa kojom je i dalje u braku. Evert se, za razliku od njega, nikada nije potpuno skrasila i imala je više propalih brakova. Od tenisera, u vezi je bila sa Britancem Džonom Lojdom, kao i sa kasnije tragično preminulim Vitasom Gerulaitisom.

 

Ne moramo gledati tako daleko u prošlost da bi se videlo kako ljubavi tenisera mogu da propadnu. Verovatno najpoznatiji primer za nas je Ana Ivanović koja je zbog svoje lepote uvek pod posebnom lupom medija. Tokom 2008, davno pre nego što je (za sada) pronašla sreću u naručju fudbalera Bastijana Švajnštajgera, bila je aktuelna njena veza sa španskim teniserom Fernandom Verdaskom koji je pre toga bio sa Argentinkom Žizelom Dulko, koja se opet kasnije udala za sunarodnika, fudbalera Fernanda Gaga, a pre toga bila i sa još jednim teniserom, Fernandom Gonzalesom.

 

Verdasko i Dulko nisu jedini koji su bili u ljubavi sa više kolega. Zapravo je to veoma čest slučaj, zbog čega „beli sport” ponekad podseća na pravu ljubavnu vrtešku. Iako bi se to po njegovom izgledu ne bi moglo lako zaključiti, jedan od najvećih zavodnika u svetu tenisa je Radek Štepanek. On je prvo osvojio Martinu Hingis. Posle Švajcarkinje, Štepanek se prestrojio na sunarodnice.

Prvo je bio u braku sa 11 godina mlađom Nikol Vaidišovom (koja je posle tog razvoda viđana sa Jirgenom Melcerom, a Melcer nešto kasnije i sa Anastasijom Miškinom, pa i Dominikom Cibulkovom), a kasnije se neko vreme zabavljao i sa Petrom Kvitovom. Hingisova je imala slične sklonosti pa je tako imala romanse i sa kolegama Magnusom Normanom i nešto slabije poznatim Ivom Hojebergerom i Džastinom Gimelstobom. Pomenuta Cibulkova je jedno vreme bila izabranica i Gaela Monfisa, koji je opet bio i u vezi sa Alis Korne.

 

Još jedna propala teniska romansa je ljubav Lejtona Hjuita i Kim Klajsters koja su isto bili vereni. Veza je okončana kada je Belgijanka saznala da je Australijanac vara sa glumicom Bek Kartrajt koju je kasnije i oženio. Klajters se, sa druge strane, posle toga udala za košarkaša Brajana Linča. Nije samo Hjuit bio skon prevarama. Jedna od afera koja se pročula je ona kada je Flavija Peneta navodno „ulovila” tadašnjeg dragog Karlosa Moju sa drugom ženom.

Posle prvobitne tuge zbog prevare, Italijanka je izazvala mini-skandal kada je u intervjuu otkrila kako od tada ima bogat i rasterećen seksualni život iako je slobodna, kao i da se dešavalo da do odnosa dođe i u svlačionicama teniskih turnira. Istom prilikom, rekla je da je Tomi Has najzgodniji među teniserima, ali da bi za seks „na brzaka” odabrala Marata Safina.

 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.