TENISKI SPEKTAKL: Nadal i Đoković odigraće meč za pamćenje – evo po čemu je poseban (FOTO)

Otvaraju najmoderniji stadion.

printscreen

Rafael Nadal i Novak Đoković odigraće egzibicioni meč pred više od 80.000 gledalaca na otvaranju novog stadiona Real Madrida. Informaciju su preneli španski mediji, pozivajući se na izvore iz najtrofejnijeg fudbalskog kluba na planeti.

U trenutku kada se stadion “Santijago Bernabeu” renovira, u projektu vrednom više od pola milijarde evra, posle kojeg će da se proširi na 81.000 mesta i da ima savremeni krov, dolaze sjajne vesti iz Madrida. Predsednik Reala Florentino Peres želi Rafaelu Nadalu, inače velikom navijaču tog kluba, da priredi čast i organizuje meč protiv Rodžera Federera ili Novaka Đokovića na otvaranju “Novog Santijago Bernabeua“.

Ukoliko bi se odigrao meč sigurno bi probio rekord po broju gledalaca, pošto sadašnji drže baš Nadal i Federer sa egzbicije u Južnoj Africi pred 50.000 ljudi. Sada je na pomolu novi spektakl na najsavremenijem stadionu na svetu jer će biti multifunkcionalan zahvaljujući inovacijama.

Plan je da Federer bude “prvi pik” za meč sa Nadalom, ali kako je često povređen i već zakagazio u “duge godine” karijere, sasvim je realno i da bude sa Đokovićem.

Posebno ako se pogleda da će kraj radova biti u septembru sledeće godine. Zato je realnije da gledamo spektakl Nadal – Đoković pred 81.000 navijača.