TENISKI SVET U ŠOKU: Nadal odustao od Vimbldona i Olimpijskih igara, evo i ZAŠTO

Rafael Nadal, španski teniser, odustao je od igranja Vimbldona i Olimpijskih igara.

Printscreen Youtube/Neetin Kumar

Nadal, koji je nedavno tek treći put u karijeri izgubio na Rolan Garosu pošto ga je u polufinalu savladao Novak Đoković, šokirao je javnost odlukom o nastavku sezone.

– Ovo nikada nije laka odluka, ali posle saveta koje sam dobio od svog tela i svog tima shvatio sam da je ovo ispravna odluka. Cilj mi je da produžim karijeru, nastavim da radim ono što me čini srećnim, da se takmičim na najvišem nivou i da se borim za najveće lične i profesionalne ciljeve- rekao je Nadal.

Španski teniser ima zlato sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine u singlu i 2016. u Rio de Žaneiru u dublu, dok je Vimbldon osvojio dvaput, poslednji 2010. godine.

– Činjenica da su između Rolan Garosa i Vimbldona samo dve nedelje ne olakšava oporavak mom telu, posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Mnogo naporno sam radio protekla dva meseca i ova odluka se odnosi na srednjoročne i dugoročne planove- objasnio je treći teniser planete.

Rafa je pozdravio svoje navijače u Velikoj Britaniji i Japanu, gde će se održati Igre, te izrazio žaljenje za tim što će ih propustiti.

– Olimpijske igre su mi oduvek veoma značile i bile prioritet. Imao sam mogućnost da triput igram na njima i tu čast da budem nosilac zastave za svoju zemlju– dodao je dvadesetostruki Grend slem šampion.

Vimbldon, na kojem Đoković brani titulu, počinje 11. jula, dok su OI na programu od 23. jula.