Tepić i Gagić: Nije Smit odlučio, već naša glupost

Bek i krilni centar Partizana priznaju da neće imati priliku da se bore za sedmu titulu u ABA ligi, jer su olako proćerdali prednost od 11 poena protiv Cedevite u polufinalu Fajnal fora.

Partizan je u polufinalu Fajnal fora ABA lige doživeo poraz od Cedevite u Kombank areni (79:81) i neće braniti trofej osvojen prošle sezone u regionalnom takmičenju.Prvi poraz ikada u polufinalnom meču završnog turnira znači i da Partizan posle 13 sezona zaredom neće igrati Evroligu.

Sve snove crno-belih srušio je Nolan Smit pogodivši neposredno pre poslednjeg zvuka sirene.

– Lopta je ušla u koš… nije morala… ili možda jeste zbog naših propuštenih šansi. Pet minuta pre kraja meča morali smo da prelomimu utakmicu sa dve odbrane. To nismo uradili i kocka je već tada bačena. Otišla je na Cedevitinu stranu. Imali smo veliku prednost, a onda smo počeli da pravimo gluposti. Oni su pogađali teške šuteve, verovatno iz pozicije rasterećenosti, jer su bili blizu poraza. Vratili su se i sreća je odlučila – rekao je za „Žurnal” posle poraza Milenko Tepić.

Kao i Saša Pavlović i on je istakao da mu je to najteži poraz u karijeri. Ipak, tvrdi da Partizan, bez obzira na tešku situaciju u koju je dospeo, mora da pronađe snagu da se vrati jači.

– Ovaj poraz je veoma bolan, jer nećemo igrati Evroligu naredne sezone, ali bez obzira na sve moramo da podignemo glave. Moramo da odradimo ono što je ostalo na najbolji način. Ovo nije uobičajena situacija za Partizan, ali ovog poraza moramo da izađemo jači i da probamo da se vratimo u Evroligu – dodao je Tepić.

Đorđe Gagić izjavio je da Partizan nije smeo da dozvolili da pred svojom publikom, u odličnoj atmosferi izgubi meč.

– Nismo smeli da izgubimo na domaćem terenu. Ovo su mečevi koji se igraju na jednu loptu, a mi smo ispustili 11 poena prednosti. Mislim da nije odlučila Smitova trojka – rekao je Gagić i dodao: „Sada nam predstoji da izvučemo koliko je moguće dobrih stvari iz ovog poraza, da se što pre vratimo i završimo sezonu kako dolikuje Partizanu”.

Gagić je istakao da na terenu nije sve funkcionisalo kako treba, ali na tribinama jeste i to besprekorno, budući da su navijači ostali još dugo posle završetka i pevali.

– Svaka čast ljudima koji nas bodre. Čak i u ovako teškom trenutku ostali su uz nas. Stavrno mnogo znače. Nadam se da će ostati do kraja uz tim – zaključio je Gagić.

Posle poraza Zvezde od Cibone i Partizana od Cedevite za titulu u ABA ligi u sezoni 2013/2014. u nedelju od 20 časova u Beogradu će se boriti, prvi put u istoriji, dva hrvatska kluba.

Bez obzira ko osvoji trofej, biće im to prvi u regionalnom takmičenju, s obzirom na to da je do sada jedini hrvatski klub koji je osvajao ABA ligu bio Zadar, i to 2003. godine.