Terzić: Da bismo kupili moramo da prodamo, sa klincima se ne uzima titula

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da će biti pojačanja, iako klub nema budžet za dovođenje novih fudbalera, ali je dodao da se neće žuriti sa transferima.

 

– Veliki je raskorak između želja i mogućnosti. Mnogo zavisi od toga ko će ostati, jer ne možemo da kupujemo pre nego što prodamo. Naš budžet za pojačanja je u ovom momentu nula. Biće novih igrača, sigurno, ali bolje da dođu i 10-15 dana kasnije, nego da dovodimo prvo što nam se ponudi, a mogli smo i tako da dovodimo igrače. Sigurno je samo jedno – Crvena zvezda će biti jača nego prošle sezone – preneo je klupski sajt Terzićeve reči.

On je istakao da će klub učiniti sve da zadrži mlade igrače, ali i ocenio da je “pravo vreme” da klub proda golmana Predraga Rajkovića, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu.

– Iako još nemamo nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada. Mi bismo voleli da ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona evra i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona – kazao je Terzić.

On je ocenio da će Zvezda dolaskom Zorana Rendulića dobiti na čvrstini u odbrani, kao i to da mu je drago što je ostao Aleksandar Katai.

Kako je rekao, želja je da od ofanzivnih igrača Zvezda dovede Mijata Gaćinovića, Mirka Ivanića i Slavoljuba Srnića.

Prema Terzićevim rečima, trener Miodrag Božović je “prijatno iznenađen” velikim talentom mladih igrača Zvezde.

– Nije verovao da su toliko talentovani i impresioniran je. S druge strane, i on kaže da se s klincima ne uzima titula, i sigurno je da će mladi igrači imati dobru minutažu kod njega, ali me je molio da se pojačamo sa par iskusnih igrača koji mogu da se nose sa pritiskom i koji mogu da pobeđuju u kontinuitetu – rekao je Terzić.

 

On je naveo da Zvezda kao ozbiljan klub ne može doveka da čeka odluke klubova igrača za koje je zainteresovana i da ima spremnu alternativu.

Terzić je istakao da je klub odustao od dovođenja levog beka Zenita Milana Rodića, ali i mladog reprezentativca Srbije Nemanje Antonova.

Kada je reč o kvalifikacijama za Ligu Evrope, generalni direktor Zvezde je naveo da u sutrašnjem žrebu želi da izbegne daleka putovanja.

Terzić je, takođe, čestitao reprezentaciji Srbije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

– Ispisali su stranice srpske istorije na najlepši mogući način, i ponosan sam što se na pobedničkom postolju našlo i četiri igrača Crvene zvezde. Čestitam i treneru Veljku Paunoviću, koji je pokazao da može da se izdigne iz lošeg sistema kakav je srpski fudbal – rekao je Terzić.

Zvezda će sezonu početi 2. jula, prvom utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.