Terzić: Igrači Zvezde uvek će imati za hranu, piće sa devojkom, kopačke i časove engleskog

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se javnosti pisanom izjavom povodom informacija da je u Belgiji, zbog finansija, imao sukob sa igračima.

Terzić ne krije i nikada nije krio da je Zvezda u teškoj situaciji i da je potrebno vreme kako bi srspki gigant izašao iz krize. Upravo zbog toga ne dozvoljava da se igrači ponašaju razmaženo.

– Priča o sukobu je naduvana. Nije bilo sukoba. Imali smo razgovor gde im je jasno rečeno kako ćemo funkcionisati u narednom periodu. Ne mogu igrači da vode klub! Mora da se napravi sistem, mora se znati ko šta radi i ko za šta odgovara. Klub se organizaciono mora podići na viši nivo – rekao je Terzić i dodao:

– Neću nikome da obećavam velike ugovore koji se ne mogu ispuniti. Dosadašnje ugovore nekolicine igrača ćemo spustiti na maksimum 120.000 evra godišnje, a talentovani igrači koje dovodimo neće imati više od 60.000 evra godišnje. Neću da obećavam ono što ne mogu da ispunim. Ovo do sada je bilo iživljavanje. Ali, ja ne mogu za 25 dana da ispravim ono sto je urušavano godinama. Tražim strpljenje.

– Crvena zvezda je velikan uvek, i uvek ti više daje nego što ti duguje u finansijskom smislu. Uvek će igrači u Zvezdi imati dovoljno za kvalitetnu ishranu, da izađu na piće sa devojkom, da se lepo obuku, da kupe kopačke i plate časove engleskog jezika.

Terzić je, takođe, potvrdio i viđenje trenera crveno-belih Nenada Lalatovića o tome da fudbaler koji je došao na Marakanu mpora da shvati da nije tu da zaradi.

– Igrači su u prethodnom periodu bili malkice raspušteni. Imali smo normalan sastanak na kojem sam od igrača tražio disciplinu u radu i ispunjavanje svojih obaveza i kada para nema. Ko nije spreman da dolazi na treninge Crvene zvezde s osmehom na licu, neka dođe po ispisnicu i ide tamo gde mu je bolje. Zvezda ne može biti klub gde će se igrači obogatiti, nego izlog i odskočna daska za dalju karijeru gde će se kasnije svi naplatiti – istakao je Terzić.