Terzić: Ljutio sam se tokom meča, ali devojke su sjajno odigrale završnice setova

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa na vrhunskom nivou odigrala završnice setova u pobedi nad Holandijom sa 3:0 na Svetskom prvenstvu u Italiji.

– Znali smo da će biti teško, Holandija na turniru igra veoma dobro, a danas su to pokazali. Veća doza iskustva koju naša ekipa ima je presudila da završnice odigramo na vrhunskom nivou. Holandija nije mogla da nam parira –  rekao je Terzić.

– Uz svu moju ljutnju tokom utakmice za lake poene koje smo gubili, moram da odam priznanje devojkama jer smo naše najbolje poene odigrali u završnicama setova. To je odlika velikih ekipa i na tome im čestitam – dodao je on.

U drugom kolu Grupe F odbojkašice Srbije u četvrtak od 17 časova u Veroni igraju protiv Kazahstana.

– Kazahstan je veoma nezgodna ekipa, po kvalitetu nije na našem nivou ali su vrlo nezgodni. To je mešavina ruske i azijske škole, igraju kombinovano, a uz to imaju visoke igrače koji mogu da reše kontranapade i loše prijeme. Ako budemo igrali na našem nivou siguran sam da ćemo dobiti utakmicu – rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da je njena ekipa pokazala da je kvalitetnija od Holandije i da je dobro što je utakmica dobijena u tri seta.

– Znale smo da Holandija nije nimalo lak protivnik, ali ovako je slađe da se pobedi, kada u samom finišu dobijete sva tri seta. To je naša prednost, znači da smo kvalitetnija ekipa, da imamo više snage. One su se dobro borile – rekla je ona.

Ognjanović je istakla da se njena ekipa nije predavala ni kada je gubila poene u nizu, ali da se protiv jačih protivnika takvi padovi neće praštati.

– Ponovile smo ono što nas je krasilo tokom prve faze, kada smo gubile par poena u nizu, kao danas u sva tri seta, uspevale smo da izađemo kao pobednici iz tih kriza. Protiv jačeg i boljeg protivnika takvi padovi se neće praštati. Dobro je što je utakmica rešena u tri seta, što se nismo mučile, jer bi nam to oduzimalo snagu a to nam najmanje treba – rekla je ona.

– Kazahstan je nepoznat rival, igrale smo sa njima davno u kvalifikacijama, ali verujem da ćemo se dobro pripremiti. Nije to ekipa od koje bi trebalo da strepimo, ali nisu autsajderi. Činjenica da su se plasirali u drugu fazu govori da imaju kvalitet. Trebalo bi da bude lakša utakmica od današnje i da posluži kao priprema naše igre za ono što nas očekuje za vikend – dodala je Ognjenović.

Odbojkašice Srbije će za vikend igrati protiv SAD i Rusije.