TERZIĆ O SLUČAJU KOJI JE POTRESAO ZVEZDU: Evo šta misli o Borjanu i novom ugovoru!

U smiraj gotovo idealne polusezone Crvene zvezde sve strukture kluba je poteresao raskol između trenera Stankovića i golmana Borjana koji je javno istakao da želi da napusti klub. Na čitavu situaciju je direktan odgovor sada dao i Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić
printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde nije želeo da staje ni na jednu stranu u neslaganju na relaciji Borjan – Stanković, već je samo poručio da aktuelni prvak Srbije neće funkcionisati na bazi prepucavanja po društvenim mrežama.

– Ozbiljan smo klub i ako igrači imaju pretenzije da budu ozbiljni i profesionalni, ne može se komunicirati preko društvenih mreža. To je neprofesionalno – počeo je Terzić za Informer.

Napomenuo je Terzić da bi voleo da Borjan završi karijeru u crveno-belom dresu.

– Borjan je kapiten ekipe, lider svlačionice, igrač koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi i ja bih voleo da Borjan završi karijeru u Zvezdi. Sa ove pozicije, učiniću sve da on karijeru završi u Zvezdi. Da li će to učiniti ili ne, da li će produžiti ugovor… On ima još godinu i po dana ugovora.

Još uvek je rano da bi crveno-beli uopšte i pričali o novom ugovoru sa Borjanom.

– Praksa u Crvenoj zvezdi je da godinu dana pre isteka ugovora potpisujemo nove. To je praksa bila i sa Ivanićem, Kataijem, ostalim igračima. Tako će biti sa Borjanom i nigde ne žurimo, Zvezda nikad nije potpisivala takve ugovore. Kancelarija generalnog direktora je mesto gde se priča o tome. Ne znam kome je on pomenuo produžetak?

Imao je pouzdani golman i nekoliko ponuda. Konkretno iz američke MLS lige.

– Postoji princip rada Crvene zvezde i to je tako. Kažem, ja kao generalni direktor ću učiniti sve da Borjan ostane. On je potreban ekipi. Bio je ovde pre mesec dana i rekao da ima neku ponudu iz MLS. Rekao sam mu: “Borjane, ne možeš da ideš nigde”. Potreban je Crvenoj zvezdi.

Najavio je Terzić da će da se menja disciplinski pravilnik i da će se kažnjavati istupi na društvenim mrežama, kako fudbalera tako i njihovih porodica.

– Pravna komisija Crvene zvezde već je spremila dopunu disciplinskog ugovora koja će regulisati ponašanje načih igrača i njihovih porodica na društvenim mrežama. Generalno, društvene mreže su zlo, a mi moramo da se ponašamo u skladu sa veličinom kluba. Nećemo sa članovima porodica komunicirati preko društvenih mreža. Ne pada nam na pamet. Zna se hijerarhija.

A sve to, kako naglašava Terzić, da se na Zvezdu ne bi vršio pritisak.

– Ne može niko da vrši pritisak na Crvenu zvezdu. Zvezda ne funkcioniše na način da neko napravi lažnu frku, pa dobije ugovor. Dok sam ovde to se neće dešavati. Novi ugovor moraš da zaslužiš ponašanjem, profesionalizmom, da sve strukture u klubu shvate da si dobrodošao. Katai, Ivanić, Borjan, Dragović… Da neko vrši pritisak na ovako veliki klub… Nećemo da ličimo na mali klub – zaključio je generalno direktor crveno-belih.