TERZIĆ OPET NAPAO PREDSEDNIKA FSS: “Kokeza pravi statut po kome niko ne može da ga smeni”

zvezdan terzic
crvenazvezdafk.com

Generalni direktor Crvene zvezde ističe da je protiv izmene statuta, naglasivši da bi novim odlukama klubovi izgubili moć odlučivanja.

 

Sredinom jula je donet nacrt Statusa FSS koji je upućen na javnu raspravu, a Savez je pozvao klubve da se uključe kako bi se brzo došlo do konačnog teksta najvišeg pravnog akta FSS.

– Crvena zvezda je protiv promene Statuta, neshvatljivo je da klubovi Superlige nemaju svoje delegate u Skupštini zajednice superligaša. Nonsens je da se uvode delegati koje bira predsednik, a ne obrnuto, da Skupština bira predsednika i Izvršni odbor – rekao je direktor kluba iz Ljutice Bogdana, uz pretpostavku da se iza izmene nalaze skrivene namere predsednika FSS.

– Suština je da Kokeza pravi Statut po kome niko ne može da ga smeni. Superligaši ce imati četiri, svi, a predsednik i Izvršni odbor će davati 11. On hoće da oduzme moć klubova da klubovi nemaju pravo glasa u Skupštini. Naša Superliga je takva kakva jeste, ali to je naša elita. Neka svaki klub obrazloži zašto će da glasa da nema svog predstavnika u Skupštini od 49 predstavnika. Od 16, 12 klubova ostaje bez svog predstavnika. Niko ne sme da se zamera – kazao je Terzić

Terzić je dodao da je klub tokom jula prihodovao oko 12 miliona evra.

– Braća Luka i Ivan Ilić prodati su Mančester sitiju za pet miliona, Mihailo Ristić za dva Krasnodaru, Srđan Plavšić 1.300.000 Sparti, Filip Manojlović 1.200.000 Hetafeu i Džon Ruis 500.000 jednom klubu iz Saudijske Arabije – navodi Terzić.

Ostali prihodi su od prolaska rundi kvalifikacija za Ligu Evropa, kao i od televizijskih prava i ulaznica.

Ono što može da zabrine sve zvezdaše jeste povreda Branka Jovičića koji će verovatno odsustvovati do kraja jesenjeg dela sezone.