Terzić ponovo ‘udario’ na Karadžića: Srpski fudbal je godinama talac jednog čoveka!

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvene zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da uprava crveno-belih nije sazvala današnji sastanak zbog spornog penala na jučerašnoj utakmici Vojvodina - Partizan u Novom Sadu. On je ponovo istakao da je predsednik FSS Tomislav Karadžić glavni krivac za loše stanje u srpskom fudbalu.

 

Terzić je podsetio da je godinama ukazivao na rad prvog čoveka FSS i na neophodnost promena u ovoj organizaciji.

Nismo zakazali današnji sastanak zbog penala na meču Vojvodina – Partizan. Pričao sam godinama da je srpski fudbal talac jednog čoveka i ide strmoglavo dole – rekao je Terzić novinarima posle sastanka na stadionu Rajko Mitić.

Partizan je u nedelju u Novom Sadu slavio sa 4:0,  a odmah po završetku te utakmice Zvezda se oglasila saopštenjem u kojem je iznela niz optužbi i kritika na rad Karadžića.

Terzić, međutim, kaže da crveno-beli očekuju da u Partizanu pronađu partnere sa kojima bi radili za dobrobit srpskog fudbala.

Nadamo se i da ćemo u fudbalskom klubu Partizan naći prave sagovornike za priču o ideji da se ide u bolju budućnost srpskog fudbala – rekao je prvi operativac crveno-belih.

Zvezda je prethodnih godina u nekoliko navrata tražila ostavku predsednika FSS, ali bez konkretnih akcija. Sada su stvari, prema Terzićevim rečima, drugačije.

– Razlika je što smo u međuvremenu konkretno radili na terenu. Imali smo smene u FS Beograda i FS Vojvodine, a do kraja meseca očekujem i na zapadu Srbije. Ali, nije ovo stvar jednog kluba, već nacionalnog interesa – istakao je on.

Član upravnog odbora crveno-belih Božidar Cerović rekao je da bi dalje odlaganje smena u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) samo predstavljalo gomilanje problema.

Bilo bi ove konferencije i da nije bilo penala. Tražili smo promene i kad smo bili šampioni. Ali, nije ovo stvar jednog kluba, već nacionalnog interesa – naveo je član upravnog odbora crveno-belih.