Terzić: Strah nam je vezao noge, a iskusne Ruskinje su znale da to kazne

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je da je strah vezao noge njegovim igračicama u odlučujućim momentima u utakmici protiv Rusije.

Srbija je izgubila od Rusije sa 3:0 u tako nije uspela da se plasira u treću fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji.

– Ostaje jedan veliki žal i tuga zbog, pre svega, izgubljenog prvog seta, odnosno načina na koji smo ga izgubili. Dešava se da protivnik odigra zaista kvalitetno u tim situacijama i da svojom dobrom igrom nemetne određeni ritam koji ne možeš da pratiš i pobedi te bez obzira što je 24:22 – rekao je Terzić nakon meča.

U prvom setu srpske odbojašice nisu iskoristile dve set lopte, dok su u preostala dva Ruskinje bile mnogo bolje.

Terzić je kazao da je njegovim igračicama nedostajalo hrabrosti, samopouzdanja i vere u sebe.

– U tim momentima to se videlo. Neke vrlo lake situacije ne da nismo uspeli da rešimo, nego nismo uspeli nijedan napad praktično da organizujemo u tom periodu igre i normalno da ekipa kakva je Rusija to lako kažnjava – dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je posle izgubljenog prvog seta bilo teško igrati.

– Da smo izgubili prvi set na 15 bilo bi puno lakše, ovako kad imaš dobijen pa ga izgubiš sigurno da i ono samopouzdanja igračice što imaju pada i Ruskinje su na kraju lako dobile utakmicu. Uspevali smo mi da stignemo, ali se videlo u svakoj situaciji kada treba da se reši, kada je završnica seta, kada se odlučuje pobednik u tom setu da su Ruskinje igrale svoju igru, a mi smo padali. Malo nam je strah vezao noge i to je bilo vrlo vidljivo, to su bile greške koje jednostavno nisu dopuštene u takvim trenucima, to su bile greške tehničke prirode, tako da su Ruskinje svojim iskustvom to znale da kazne – zaključio je Terzić.