Terzić: Zacrtali smo cilj da sledeće sezone uzmemo osam miliona evra za transfer Luke Jovića

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekuje da od transfera Luke Jovića klub zaradi više od šest miliona evra.

Terzić je otkrio da je Atletiko Madrid ponudio Zvezdi 2.5 miliona evra za mladog napadača, ali da su crveno-beli uprkos finansijskom haosu u klubu odbili tu ponudu.

Luka Jović je strateški plan kluba i ja ću se baviti time i preduzeću sve mere da Zvezda sledećeg leta prihoduje od šest do osam miliona evra za njega – rekao je Terzić.

Već nedeljama se spekuliše o interesovanju evropskih klubova za omladinskog reprezentativca Srbije koji je tek početkom ove sezone dobio pravu šansu u prvom timu Zvezde.

– Plan za Jovića A podrazumeva i njegovu minutažu, golove, ishranu, lični marketing, reprezentaciju, promociju po Evropi i ‘devetku’ na leđima. Pre nekoliko dana sam zvao Despotovića da mu objasnim zašto sam mu uzeo devetku i on to nije mogao da shvati. Despotoviću, dobar si igrač, ali da u ovom trenutku Van Persi dođe u Crvenu zvezdu, devetka ide na leđa Luke Jovića, jer sam ja tako odlučio. Zato što smo zacrtali cilj da sledeće sezone uzmemo osam miliona evra za transfer Luke Jovića. Da bismo to učinili on mora da ima i devetku na leđima, ne može da nosi 47 – istakao je Terzić u intervjuu za portal redstarbelgrade.info, prenosi B92.