Terzić zadovoljan i rezultatom i požrtvovanjem ekipe

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Bugarskom na Svetskom prvenstvu u Italiji, ali da ga još više raduje požrtvovanost njegove ekie.

– Znali smo i pre utakmice da će biti vrlo teško. Bugarke imaju jedan fantastičan sastav. Bilo je pitanje dana kada će ta reprezentacija početi da igra na visokom nivou, zaista imaju dobru ekipu – rekao je Terzić.

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije pobedila je večeras selekciju Bugarske sa 3:2 (25:19, 23:25, 25:19, 18:25, 15:12) u drugom kolu Grupe B Svetskog prvenstva.

 – Iskreno govoreći, draže mi je ovih 3:2 nego da je bilo 3:0 za nas iz prostog razloga što je ekipa pokazla da posle jednog seta kao što je bio drugi koji smo izgubili može da nastavi da igra u istom ritmu, da može da prevaziđe sve to i da počne da liči na ekipu – kazao je
Terzić.

– Ova današnja utakmica može mnogo da nam donese, ne samo bodovno. Najviše me raduje da smo neki nivo igre, koncentracije i želje imali tokom celog meča. Bilo je padova, ali moramo da budemo svesni da padovi nisu uzrokovani time da mi slabo igramo, protivnik igra dobro. Zadovoljan sam požrtvovanjem i time što se nismo predavali bez
obzira koji je rezultat bio – naveo je on.

Terzić je istakao i da je zadovoljan sa pet osvojenih bodova u dosadašnjem delu šampionata.

– To je super rezultat i da nam je to neko ponudio pred početak sigurno bi prihvatili oberučke. Sada je vreme da se malo odmorimo… Imamo dve relativno lakše utakmice i na kraju Brazil pa da probamo da sa zvaničnim olimpijskim pobednikom odigramo pravu utakmicu i što da ne i da dobijemo – rekao je Terzić.

On je dodao da će biti promena u ekipi za sutrašnji meč protiv Kameruna.

– Imamo 14 igrača koji u svakom momentu mogu da igraju i to treba iskoristiti – rekao je Terzić.