TEŠKI DANI ZA GOLMANA DINAMA: Posle utakmice sa Partizanom nije smeo da se vrati u Vranje

Golman Dinama iz Vranja Uroš Đurić, posle primljenog gola protiv Partizana kroz ruke i noge, izjavio je da se nakon gostovanja, zbog optužbi da je namestio utakmicu, nije vratio sa timom u Vranje već je ostao u Beogradu.

printscreen/youtube.com/EF

Crno-beli su slavili 6:0, a vršilac dužnosti trenera Dinama Radmilo Jovanović dao je šokantnu izjavu u nedelju, kada je rekao da će se pobrinuti da Đurić završi karijeru profesionalnog fudbalera.
– Imamo problem s golmanima, prvi je povredio koleno protiv Čukaričkog, a ni ovaj nije trenirao skoro deset dana. Nemamo zamenu, a to što je u njegovoj glavi, rešićemo mi u klubu. Te stvari… Neko će otići iz kluba ili ćemo mu završiti karijeru. Razumete šta hoću da kažem – poručio je Jovanović.
Uroš Đurić je naglasio da je pošten i da će dokazati da nema veze sa nameštaljkama, kao i da je ostao u šoku posle izjave trenera.
– Kako ga nije sramota to da izjavi? Ne priliči čoveku u njegovim godinama. Bavim se fudbalom, od toga živim, a on da kaže da će mi završiti karijeru. Greške u fudbalu se dešavaju. Isti taj Jovanović mi je govorio da sam među pet najboljih golmana u Srbiji. Nisam smeo da se vratim u Vranje posle utakmice s Partizanom, ljudi iz kluba su me optužili da sam namestio meč i namerno primio gol. Ja sam pošten dečko, sportista, nečasnim radnjama se u životu ne bih bavio – rekao je Đurić.

On je istakao da se takve greške dešavaju i golmanima najvećih klubova i naveo primer bivšeg golmana Liverpula Lorisa Karijusa, koji je pravio neverovatne greške u finalu Lige šampiona.
– Ceo svet mi se srušio kada sam ispustio loptu iz ruku, čak ni juče nisam mogao da prebolim tu grešku. Videli su i koji su gledali utakmicu kako sam podneo. To se dešava u sportu – rekao je Đurić za “Informer”.
Mladi golman još uvek ne zna kakva je njegova sudbina u Dinamu posle svega.
– Pre utakmice s Partizanom nisam trenirao sedam dana. Danas ili u narednim danima znaću kakva je moja dalja sudbina u klubu. Trebalo bi i da odem u Vranje, videćemo šta će se dešavati – navodi on.

Dinamo je ostao zakucan za poslednje mesto na tabeli Superlige, sa svega sedam bodova iz dosadašnjih 17 utakmica.