Teže nego što se očekivalo, crveno-beli upisali i četvrtu pobedu! Crvena zvezda – Spartak 1:0

U okviru četvrtog kola Jelen Super lige Crvena zvezda je minimalnim rezultatom od 1:0, savladala ekipu Spartaka.

Posle prave uspavanke u prvom poluvremenu, nastavak nam je doneo uzbudljiviji tok meča i apsolutnu dominaciju domaćina. Zvezda je u vođstvo stigla pogotkom debitanta Danijela Avramovskog, u 78. minutu, ali sudeći po neiskorišćenim šansama i pogođenim prečkama, domaćin je mogao da slavi i ubedljivijim rezultatom.

Najava i tok meča:

Večeras će se na ‘Marakani’ sastati jedini superligaši koji od početka sezone nisu primili ni jedan gol, što dovoljno govori o dobro organiozovanoj odbrani oba tima. Dok bi gosti bili prezadovoljni da sa šampionom odigraju remi i tako stignu do novog boda, Zvezda kao i uvek cilja na pobedu.

– Dolazi nam najprijatnije iznenađenje, činjenica da imaju sedam bodova bez primljenog gola najbolje govori o njima. Neće biti lako, ali nas zanima samo pobeda – istakao je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Mladi stručnjak dobro je upoznat sa kvalitetima večerašnjeg protivnika…

– Imaju mnogo dobrih fudbalera, poput Milića, Torbice, Kovačevića i Balabanovića. Razvijaju sjajno kontranapade, pametno stoje na treneru, znaju da igraju na rezultat. I mi smo pokazali kvalitet. Očekujem da nam ponovo oko 20.000 navijača daju vetar u leđa – jasan je Lalatović.

Crvena zvezda – Spartak 1:0

Stadion: Marakana. Sudija: Milorad Milićević Strelci: 78. minut Avramovski 1:0 (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković , Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Savićević, Ristić, Gavrić, Rakić.

SPARTAK: Janošević, Farkaš, Radović, Antonić, Milošević, Balabanović, Kovačević, Jondić, Plavšić, Torbica, Milić.

Prvo poluvreme:

Prvi napad imala je Crvena zvezda. U timu domaćina nema Darka Lazovića koji će uskoro napustiti ‘Marakanu’, dok je njegovo mesto na desnom boku zauzeo Gavrić.

U uvodnim minutima nismo videli ni jednu pravu priliku. Seckala se igra, dosta prekida… Defanziva Subotičana.

Svaki potez Ristića ispraćen je grmoglasnim aplauzom ‘Delija’, koji su na taj način pružili podršku ‘Zvezdinom detetu’, igraču koji je ponikao iz juniorske selekcije crveno-belih.

Malo toga mogli smo da vidimo tokom 20 minuta igre, bez pravih prilika. Uključujući i šut Kovačevića iz velike daljine i pokušaj Rakića glavom, ali bezuspešno. Za sada sve se odvija onako kako Subotičani žele.

Usledio je pritisak domaćina. 25. minut donosi nam odličnu priliku, pošto je Pečnik uputio pravi projektil ka golu Spartaka, ali Janošević odličnom intervencijom čuva mrežu.

Golman Spartaka ponovo je bio u prvom planu, kada je u 32. minutu odbranio odličan udarac Kovačevića sa oko 30 metara. Do kraja prvog poluvremena nismo videli ništa značajno što bi promenilo rezultat. Na odmor se odlazi mirnih mreža…

Drugo poluvreme:

U nastavku smo mogli da vidimo ofanzivnu Zvezdu. Prvu priliku crveno-beli su imali u 50. minutu. Rakić je u kaznenom prostoru sačekao ubacivanje iz kornera, ali je njegov udarac glavom prošao malo pored desne stative.

Već u sledećem napadu domaćin je mogao da stigne do vođstva, kada je Petković iz gužve uputio udarac koji je završio na prečki. Novi napad i nova šansa, ali ovoga puta Pečnik je suviše komplikovao u šesnaestercu protvinika, pa je na kraju šutirao preko gola.

Definitivno igrač utakmice golman Spartaka Janošević, koji je i te kako spasio mrežu u 69. minutu. Crveno-beli su pogodili dve prečke u samo jednom napadu, prvo Mijailović, a onda i mladi Jović. Nastavio je domaćin da vrši pritisak, dok su se gosti branili…

GOOOOOL! Zvezda vodi – strelac Avramovski! Jović je skočio na ivici kaznenog i glavom uputio do Rakića, napadač Crvene zvezde je grudima spustio do Avramovskog čiji udarac sa 15 metara je pogodio nekog na putu do gola i prevario Janoševića. Bilo kako bilo, Makedonac je zapisan kao strelac, a na svom debiju donosi dugo očekivano vođstvo Crvenoj zvezdi – 1:0.

Do kraja se rezultat nije menjao, Zvezda je kontrolisala igru i sasvim zasluženo upisala nova tri boda…