Tijago: Čelsi je favorit

Fudbaler madridskog Atletika Tijago rekao je da je Čelsi u prednosti u odnosu na njegov tim u polufinalu Lige šampiona jer zna kako se osvajaju najveći trofeji.

Portugalac je igrao za Čelsi u sezoni 2004/2005, kada je taj klub osvojio titulu prvaka Engleske i nacionalni kup. Tada, kao i sada, na klupi Čelsija sedeo je njegov zemljak Žoze Murinjo.

“Nismo imali neku posebnu želju kada je u pitanju rival u polufinalu LŠ. Čelsi je veliki tim sa odličnim trenerom. Oni su naviknuti da igraju finala i osvajaju trofeje. Biće teško, ali verujemo da možemo do finala. Čelsi je favorit”, naveo je Tijago.

Žreb za polufinale Lige šampiona održan je u sedištu UEFA u Nionu.

Prvi meč polufinala LŠ između Atletika i Čelsija igra se 22. aprila u Madridu, a revanš je osam dana kasnije u Londonu. Atletiko i Čelsi do sada su igrali međusobno tri puta u evrokupovima, a svaka ekipa ima pobedu, uz jedan remi.

Poslednji put sastali su se u leto 2012. godine u meču kontinentalnog Superkupa, kada je Atletiko kao pobednik Lige Evrope savladao tadašnjeg osvajača Lige šampiona, Čelsi sa 4:1.