Tim Henman: Marej ne koristi svoj potencijal, dopušta protivnicima da diktiraju ritam

Bivši britanski teniser Tim Henman rekao je da bi njegov sunarodnik Endi Mari možda trebalo da preispita svoju odluku o angažovanju Ameli Morezmo za trenera.

Mari je sredinom juna angažovao bivšu prvu teniserku sveta Ameli Morezmo za trenera, nakon što je u martu raskinuo saradnju sa Ivanom Lendlom.

On ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, a u poslednjih pet nedelja osvojio je tri turnira i u poslednjem trenutku obezbedio plasman na Završni Masters u Londonu.

Mediji i navijači su ga pohvalili zbog velike borbe na nedavnim turnirima, posebno u dva finala protiv Španca Tomija Robreda, tokom kojih je spasio 10 meč lopti, ali Henman nije zadovoljan.

– Nisam video trening (Marija i Morezmo), ali mislim da on ne igra na pravi način. Imao je te ‘fantastične mečeve’ protiv Robreda. Španac je teniser koji je imao sjajnu karijeru i ispunio potencijal, ali je Endi u drugačijoj klasi – rekao je Henman.

– Endi bi u tim mečevima trebalo da bude dominantan i da pobedi sa 6:3, 6:3. Tri sata i 20 minuta trajanja meča u dvorani? Nešto nije u redu. Mora da zastane i analizira svoj tim, način života i vidi da li to funkcioniše dobro. Na kraju, samo on može da odgovori na to pitanje – dodao je on.

 

Mari je sezonu završio ponižavajućim porazom od Rodžera Federera, 0:6, 1:6, na Mastersu u Londonu.

– U tom meču Mari nije imao igru. Kakav je bio plan? To je u stvari bio Federerov šou. Rodžer je igrao fantastično, ali Endi je trebalo da bude aktivan. Ono što je uzbudljivo kod Endija je to što nema udarca u tenisu koji on ne može da izvede. Ako ih već poseduje, zašto ih ne koristi – upitao je Henman.

– On mora da bude aktivniji i ofanzivniji, a ne da pušta protivnike da diktiraju ritam. Ima dobar dvoručni bekend kao (Novak) Đoković, ali ga ne koristi mnogo – dodao je Henman.