Tim Šervud: Evropa otišla zajedno sa Bejlom

Trener Totenhema Tim Šervud rekao je danas da su šanse tog tima da sezonu završi na mestu koje vodi u evropska takmičenja nestale onog trenutka kada je prodat Geret Bejl.

– Prodali smo jednog od najboljih igrača na svetu i zamenili smo ga sa sedam fudbalera koji nikada ranije nisu igrala u ovom takmičenju. Kako je neko mogao i da pomisli da možemo da se borimo za titulu ili da završimo sezonu među prve četiri ekipe – kazao je Šervud, prenose britanski mediji.

Geret Bejl je prošlog leta, poslednjeg dana prelaznog roka, iz Totenhema prešao u Real Madrid za rekordnih 100 miliona evra. Taj novac je klub sa Vajt Hart Lejna iskoristio da dovede sedam novih fudbalera.

Totenhem je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mestu sa 69 bodova, odnosno sa tri manje od petoplarisanog Evrertona koji će se takmičiti u Ligi Evrope naredne sezone.

– Ovaj tim će biti bolji sa tih sedam igrača naredne sezone, stekli su iskustvo i napredovaće zbog toga – dodao je Šervud, koji je u decembru 2013. na klupi Totenhema zamenio Andre Viljaš Boaša.

Totenhem je u poslednjih 10 godina samo dva puta sezonu završavao među prve četiri ekipe na tabeli. Šervud veruje da su očekivanja na početku sezone bila previsoka.

– Mi smo se za Ligu šampiona kvalifikovali jednom… Završili smo na šestom mestu, na mestu na kojem i treba da budemo. Svi mi težimo tome da budemo među prve četiri ekipe, da osvojimo titulu, ali to se ne dobija sa onim što mi imamo – rekao je Šervud.