KRAJ JEDNE ERE: Ovako je ACA STOJANOVIĆ najavio finale Mundijala, a taj UVOD ostaće zapamćen po nečem BAŠ TUŽNOM (FOTO)

Ovo niko nije očekivao!

Dnevno.rs/Kolaž

Sportski komentator i novinar Javnog servisa Aleksandar Stojanović poznat je i po nadimku Aca Informacija jer ne postoji fudbalska trivia koju on ne zna. Na njegov račun pre nekoliko godina je nastao i istoimeni satirični lik koji zasmejava korisnike društvenih mreža u Srbiji.

Ipak, ma koliko da se smejemo njegovim najavama i komentarima, zapravo nam baš njegove reči upotpune doživljaj gledanja svake utakmice.

Onu koju je pre dva dana gledala cela planeta – finale Svetskog prvenstva u Rusiji – najavio je sledećim rečima:

Od početka prošlog veka do danas na ovoj planeti živelo je oko 10 milijardi ljudi i mnogi su hteli da postanu nezaboravni. Svet je njih 422 upamtio kao prvake sveta u najvećoj igri našeg doba. I danas će ta lista biti proširena… I dok koračaju ka terenu, oni znaju da kada dospeš na tu listu… ti prestaješ da budeš broj i ostaješ ime. Dobro došli na stadion Lužnji u Moskvi, na finale Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. i meč Francuska – Hrvatska – bile su reči kojima je Aca Stojanović otpočeo prenos iz Rusije.

Sa obzirom da verovatno necete cuti

A post shared by Александар Стојановић (@acastop) on

Nažalost, tu najavu ćemo pamtiti i po nečemu tužnom.

Naime, Stojanović je najavio da više neće pisati takve najave utakmica.

Hvala svima na koje su uvodi ostavili utisak, vreme da se bar na godinu dana obrati pažnja na neke druge stvari tokom utakmica – napisao je Aca na svom Instagram nalogu.

Stojanović nije dalje objasnio zbog čega je doneo tu odluku, kao ni da li ju je doneo sam ili je tako odlučio neko na RTS-u, a fanovi su mu u komentarima pružili podršku smatrajući da, kako kažu, “ne sme da podlegne pritisku” i mora da nastavi sa uobičajenim radom.

– Meni si sto puta bio smešan ali te mnogo gotivim, jer si jedinstven, požrtvovan i preterano posvećen svom poslu – jedan je od komentara na Instagramu.

Ostaje da vidimo da li će Aca detaljnije objasniti svoju odluku – ili je možda promeniti.