TIPSAREVIĆ: Cilj mi je da se vratim u top 20

Janko Tipsarević
Printscreen

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da mu je cilj da se vrati među 20 najboljih igrača na svetu.

 

Tipsarević se ove sezone vratio posle duge pauze zbog brojnih povreda, a tek u drugom delu godine počeo je da pruža partije koje smo od njega navikli.

Na nedavno završenom turniru u Šenženu stigao je do polufinala, pa je posle tog plasmana stigao do 173. pozicije na ATP listi.

“Naravno da bi bilo neverovatno da se vratim među 10 najboljih na svetu, ali bih u ovom trenutku bio zadovoljan kada bih uspeo da dođem do top 20. Vratio sam se među 200, bio sam odsutak skoro dve i po godine, pa je ovo kalkulisanje nešto što nisam radio mnogo, mnogo vremena. Sa jedne strane sam zahvalan što ponovo igram, ali sa druge sam i dalje gladan da se vratim gde sam bio pre povrede”, rekao je Tipsarević.

Janko je bio primoran da preda polufinale Šenžena zbog povrede butnog mišića desne noge.

“Mislim da je najteži deo povratka dobra igra u kontinuitetu. Ako stavimo povredu na stranu, igrači poput Rišara Gaskea koji su u vrhu ne praštaju mnogo neiznuđenih grešaka. Ali opet, pobedio sam nezgodnog igrača u prvoj rundi, dobio sam top 30 igrača u drugom kolu i igram mnogo bolje nego što sam to činio pre nekoliko meseci”, dodao je srpski igrač.

On je istakao da su novi problemi samo privremeni i da ga raduje forma u kojoj se nalazi.

“Jedina dobra stvar kod nove povrede je što nema veze sa prethodnim operacijama koje sam imao. To je regularna teniska povreda koja je proizvod velikog napora na terenu. Ako je ostavimo sa strane, veoma sam zadovoljan kako se sve odvija jer sam svestan da ne mogu da se vratim preko noći. Na pravom sam putu da ponovo postanem top 100 igrač i nadam se da će se to dogoditi do kraja godine”, zaključio je Tipsarević.