Tipsarević: Povreda me je ojačala, jedva čekam da zaigram

Naš teniser Janko Tipsarević rekao je da se oseća dobro i da se raduje početku priprema za narednu sezonu, pošto je ovu propustio zbog problema sa povredom pete i 13 meseci odsustvovao sa terena, a nedavno je počeo sa laganim treninzima.

– Počeo sam da treniram, naravno, ne punom snagom, ali i ovo je veliki napredak. Tenis sam počeo da igram iz mesta, još je rano za trčanje punom snagom, ali i to će ubrzo doći. Nezahvalno je govoriti o konkretnim planovima, ali se iskreno nadam da ću se u januaru 2015. vratiti na turnire. Jedva čekam povratak na teren i radujem se pripremama za narendu sezonu koje uskoro slede – rekao je Tipsarević.

On je dodao da je prolazio kroz agoniju, jer je za veoma kratko vreme morao da uradi dve operacije stopala.

– Pomoć sam tražio kod vrhunskih svetskih lekara i svaki put dobijao različite dijagnoze i tretmane lečenja koji nisu pokazivali zadovoljavajuću efikasnost. Od maja do novembra nisam mogao da se oslanjam na nogu i samostalno hodam. Termin mog povratka na teren postao je potpuno neizvestan što je najgora kazna za jednog profesionalnog sportistu. Ipak, nisam zapao u očaj i nemoć, to me je dodatno ojačalo kao sportistu i kao osobu – zaključio je Tipsarevi

Srpski teniser trenutno se nalazi u Nemačkoj na dodatnim kontrolama i terapijama, a uskoro će sa svojim timom otići u Dohu na pripreme.