TITULA POD ZNAKOM PITANJA: Ovako je “Kralj” u poslednjim sekundama pucao sebi u nogu! (VIDEO)

Marselo
print screen/you tube.com/Marcos

Spektakularni "El klasiko" je završen pobedom Barselone a čovek odluke bio je Leo Mesi. Meč je rešen pogotkom u poslednjim trenucima susreta, a da su domaći igrači bili malo koncentrisaniji, Real bi verovatno mogao da rezerviše šampionski autobus.

 

Imali su Madriđani rezultat koji daje lepu situaciju da tek drugi put u poslednjih 9 godina osigura titulu prvaka Španije.

Uprkos činjenici da imaju čoveka manje na terenu posle isključenja Ramosa, igrači Zinedina Zidana su pohrlili napred po pobedu nad velikim rivalom, što im se nekoliko trenutaka kasnije obilo o glavu.

Barsa se lako odbranila, a zatim munjevotom akcijom preko  Serhija Roberta napala domaćina u trenutku kada je odnos snaga bio 6:3 u korist Barselone.

Ipak, teško je oteti se utisku da je majstor za rešavanje ovakvih situacija Marselo, propustio priliku da faulom preseče nezadrživi prodor Serhija Roberta i tako obezbedi Realu pozitivan ishod. Kazna za ovakav propust bila je surova. 

Uzgred, teško je ne primetiti ponašanje veznih igrača domaćih u trenutku kada Serhi Roberto započinje svoj poslednji juriš. Ronaldo posle izgubljene lopte nezainteresovano šetka pored aut linije, a Modrić je i pored velikog napora, ostao kratak da ga zaustavi.

Real je još uvek u blagoj prednosti nad Barsom, jer iako su španski giganti izjednačeni na prva dva mesta, Madriđani imaju utakmicu manje. Ipak, pobeda ul “El klasiku” je podgrejala nade i ambicije Katalonaca da i pored velikih problema odbrane titulu prvaka.