TODORIĆ O SITUACIJI U KLUBU: “Ako ne obnovimo sponzorske ugovore, možemo da stavimo KLJUČ U VRATA”

Dragan Todorić
print screen/facebook.com/KK Partizan novosti

Finansijska situacija u klubu koji je do pre tri sezone bio evroligaš već duže vreme nije u skladu sa njegovim renomeom. Iako su ovogodišnji rezultati, prema rečima čelnika, u skladu sa ulaganjima ali nevolja za Partizan dolazi po završetku sezone kada sponzorima ističe ugovor.

 

Trofejni klub kuburi sa finansijskim problemima, a o sezone 2013/2014 nije se dogodio unosniji transfer koji bi bar delimično popunio budžet ali i bio iskorišćen za vraćanje dugova. Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, u razgovoru za Novosti objašnjava da je situacija u klubu veoma ozbiljna.

– Da se ne lažemo, finansijska situacija je veoma loša. Na kraju sezone ističu nam sponzorski ugovori sa NIS i “Telekomom”, nadamo se da će biti obnovljeni jer, ako se to ne desi, možemo da zatvorimo vrata – rekao je Todorić.

Ipak određeni kontakti o produžetku saradnje postoje pa se u klubu iz Humske nadaju da će problemi ipak biti prevaziđeni.

– Postoje redovni kontakti, ali nije bilo reči o produžavanju sponzorskih ugovora. Sešćemo da razgovaramo kada se završi sezona, pa ćemo videti šta će se desiti – kaže Todorić.

Tokom poslednjih nekoliko dana, beogradski mediji su preneli da je predsednik Nikola Peković  “digao ruke” od kluba, te da je sva ovlašćenja poverio potpredsedniku Milanu Iskrinu. 

– To nije tačno. Svako može da piše šta hoće, ali u tome nema istine – uverava Todorić.