Todorić: Partizan je navikao javnost da pravi odlične rezultate sa veoma malo para

Sportski direktor KK Partizan, Dragan Todorić, izjavio je da bi ambicije crno-belih trebale da budu direktno proporcijalne budžetu kluba.

Ništa novo. Partizana potresa finasijska kriza… I ne samo to. Dodatni problem predstavlja činjenica da crno-beli naredne sezone neće igrati Evroligu.

Upravo ti fakti otežavaju poslove u upravi kada je reč o angažmanu novih igrača.

– U ovom periodu, mogu da kažem tradicionalno, nikada nismo imali formiran tim, pa ne vidim zašto bi to sada bilo čudno, podložno nekim tretmanima i analizi. Možda je ovoga puta samo nešto komplikovanije pošto posle 14 godina ne učestvujemo u evroligaškom ciklusu – rekao je Todorić, piše Sport.

Direktor Partizana je dodao da su crno-beli navikli javnost da sa malim budžetom pravi čuda i konstatno beleži dobre rezultate:

– Ambicije bi trebalo da su uzročno-posledično vezane za budžet. Druga je stvar što je Partizan navikao javnost da pravi dobre, ma odlične rezultate sa veoma malo para. To je do sada prolazilo, ali, videćemo da li i u bližoj budućnosti može da pije vodu. Nikada nismo krili da imamo finansijskih problema, kao, uostalom, i većina klubova u regionu. U takvoj situaciji se i pitanje pojačanja rešava oprezno i lagano – kazao je Todorić.