Todorić: Zvezda ima velike šanse, ali znate kako kažu – favorit često ne osvaja takmičenje!

Žreb za Kup Koraća hteo je da eventualni večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde već bude zakazan za polufinale.

Nakon izvlačenja protivnika predstavnici crveno i crno-belih izneli su svoja očekivanja vezana za izazove koji ih očekuju u Nišu od 19. do 22. februara.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić je rekao da njegova ekipa u ovom momentu razmišlja o drugim stvarima, pre svega o predstojećoj utakmici u Evroligi.

S druge strane, sportski direktor Partizana Dragan Todorić je u razgovoru sa novinarima izjavio da je Zvezda favorit, ali da je draž sporta to što favorit ne osvaja uvek trofej.

– Bez neke zle namere, ali Zvezda je apsolutni favorit. Igraju dobro u Top 16 fazi, oborili su mnoge rekorde u ABA ligi, ali znate kako kažu, favoriti često ne osvajaju takmičenja. To je draž sporta – rekao je Todorić.

Partizan je prethodne godine Kup takmičenje završio već u četvrtfinalu kada je FMP iznenadio crno-bele. Todorić sada ističe da je situacija znatno drugačija u odnosu na taj period.

– U drugačijoj smo situaciji nego proše godine. Igrali smo Top 16 fazu, bili smo opterećeni povredama. Praktično smo bili odlučili dva dana pred takmičenje da prinudno izvedemo onaj sastav jer nismo mogli da „ubijamo” igrače. Sada je zdravstvena situacija mnogo bolja nego prethodne godine i mnogo je bolja. Nadam se da ćemo odigrati što bolje i dočekati takmičenje što spremniji – zaključio je Todorić.

Partizan je klub sa najviše osvojenih Kup takmičenja. Crno-beli su bili pobednici 13 puta, a prati ih Crvena zvezda sa sedam trofeja.