TODOSIĆ NA RASKRSNICI: Da ostane u CSKA nude mu BOGATSTVO, ali nema većeg izazova od NBA!

Miloš Teodosić
vtb-league.com

Mnogo se proteklih meseci pisalo o odlasku Teodosića u NBA. Ipak, evropski velikan CSKA, ne želi da se lako odrekne srpskog pleja pa je predsednik kluba Andrej Vatutin spremio neverovatnu svotu kako bi ga zadržao.

 

Tridesetogodišnji Teodosić je posle osvajanja VTB lige na velikoj prekratnici u karijeri. Jedan put vodi u NBA a drugi na mesto najplaćenijeg košarkaša u Evropi ikada.

– Imali smo sjajnu sezonu, koja je zbog novog formata Evrolige bila izuzetno teška. Nismo odbranili evropsku titulu, ali ni ponovno osvajanje VTB lige nije mala stvar. Sada želim da se odmorim i vidim gde ću nastaviti karijeru. U ovom trenutku još razmišljam – rekao je Teodosić.

Prema informacijama “Jurohupsa”, Moskovljani su pripremili rekordno visoku ponudu za evropske uslove – ugovor na još tri godine za ukupno 12 miliona evra, odnosno četiri miliona po sezoni.

– Pokušaćemo da napravimo jači tim i zbog toga želimo da nam Teodosić što pre odgovori – rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin, među čijim “rezervnim” opcijama se pominju Serhio Rodrigez (Filadelfija) i Aleksej Šved (Himki), dok bi Leo Vesterman trebalo da postane drugi plej CSKA.

Teodosić jeu Moskvu stigao pre šest godina iz Olimpijakosa.

Ostaje da se vidi hoće li “armejci” dobiti još konkurenata u ovoj trci, pored već poznate grupe NBA timova, u kojoj su Bruklin, Denver, Majami…