Tokio se ne zaboravlja u ulici Ljutice Bogdana: Zvezda obeležila 23 godine od titule prvaka sveta

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas svečanim koktelom na svom stadionu 23 godine od osvajanja titule prvaka sveta u Tokiju.

– Uobičajeno je već dugi niz godina da se u našim prostorijama okupljamo i evociramo uspomene na današnji dan. Za sve one kojima je crveno-bela boja u srcu, dva datuma u godini bude posebna sećanja i osećaj beskrajne ljubavi – rekao je Vladica Popović, trener ekipe koja je pre 23 godine osvojila Interkontinentalni kup.

Crvena zvezda je 8. decembra 1991. godine u Tokiju kao prvak Evrope savladala prvaka Južne Amerike čileanski Kolo-Kolo s 3:0, iako je tokom većeg dela meča imala igrača manje zbog isključenja Dejana Savićevića.

– Kao šef stručnog štaba, imao sam veliku privilegiju i čast, a još veću obavezu, da zaokružim ciklus koji je te godine fudbalski klub Crvena zvezda sebi zacrtao. Pobeda u finalu nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. U toj godini smo bili svi kao jedan – kazao je Popović.

Na stadionu Crvene zvezde okupio se veliki broj gostiju, priljatelja i legendi kluba, a od svih njih obratio se tadašnji predsednik i sada jedini kandidat za novog predsednika Svetozar Mijailović.

– Opredelili smo se da svake godine ova dva značajna datuma, Bari i Tokio, obeležavamo, ne iz razloga da se samo podsetimo na to sjajno vreme za naš fudbalski klub, već pre svega da i na ovaj način odamo zahvalnost onoj generaciji fudbalera i stručnih ljudi koji su taj cilj ostvarili – rekao je Mijailović.

– S druge strane, da ovim sadašnjim generacijama to bude podstrek i zvezda vodilja u svom odnosu prema fudblaskoj igri i fudbalskom klubu Crvena zvezda, da i oni nastoje da dostignu taj rezultat – dodao je on.