TOMIĆ OPTIMISTAČAN PRED MAJSTORICU: “Huk sa tribina vodi do zacrtanog cilja”

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da će njegova ekipa protiv Budućnosti morati da bude koncentrisana 40 minuta i da u potpunosti iskoristi energiju s tribina kako bi osvojila trofej u ABA ligi.

Beta

– Moramo da odigramo jako borbeno, pametno, da imamo vrhunski koncentraciju 40 minuta, hladne glave, ali koristeći ogromnu energiju koju ćemo dobijati sa tribina i od naših navijača. Uz pomoć njih svi čvrsto verujemo da možemo do cilja koji je zacrtan i za koji smo se borili od prvog dana i prvog kola ABA lige – rekao je Tomić.

Odlučujuća peta utakmica finalne serije ABA lige izmedju Zvezde i Budućnosti igraće se sutra u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Očekuje nas finalna utakmica, imali smo mogućnost da pobedimo u Podgorici, ali smo već u potpunosti okrenuti ovome što sledi. Znamo da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, i hvala navijačima što su prepoznali da nam je potrebna podrška da dođemo do cilja – rekao je trener crveno-belih.

Interesovanje za sutrašnju utakmicu je veliko, a Dejan Davidovac je kazao da će “huk s tribina” mnogo znaiti crveno-belima.

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica u ponedeljak, ali pred ovakve mečeve nema umora, nema priče o povredama, ovakve utakmice te definišu i za ovakve mečeve treniraš i radiš svakodnevno. Znamo da ćemo imati podršku, vidim da je interesovanje ogromno, i taj vetar u leđa, taj huk sa tribina koji prave naši navijači i koji je jedinstven, će nam svakako mnogo značiti – rekao je Davidovac.

On je napomenuo da ekipa mora da ispoštuje dogovor iz svlačionice.

– Moramo da budemo opet mirni, hladne glave i da sprovedemo sve što je potrebno i što je dogovoreno u svlačionici. Pripremamo se i bićemo spremni za ovaj izazov – zaključio je Davidovac.

Kapije hale “Aleksandar Nikolić” otvaraju se u 16.30, zato klub apeluje na sve navijače da dodju što ranije u halu, kako se ne bi stvarale velike gužve.

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti igraće se od 19.00.