Tomović: Albaniju moramo da zaboravimo, sada smo u situaciji da nam je pobeda imperativ

Fudbalska A reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za kvalifikacioni meč protiv selekcije Danske koji je na programu u subotu od 20 časova i 45 minuta.

– Ono što je bilo, prošlo je i ostalo iza nas, treba da se koncentrišemo na Dansku. Mnogo je bitna utakmica u petak. Iskreno, navikao sam da igram pod pritiskom. Potrebna su nam ta tri boda. Selekcija Danske ima svoje kvaliteet, ali mi uvek idemo na osvajanje tri boda, posebno u ovako teškom trenutku. Jer, ako želimo da idemo na evropsko prvenstvo, prva obaveza je da pobedimo Dance u Beogradu – smatra Zdravko Kuzmanović.

 

Slično razmišlja i Duško Tošić:

– Svi smo dovoljno pričali o Albaniji, sada, na dva dana do utakmice protiv Danske treba njoj da se okrenemo. Ovo nam je najbitnija utakmica. Sudbina generacije, praktično, staje u tih 90 minuta. I zbog toga ne treba da se misli o Albaniji ili Jermeniji. A, posle utakmice Danske imaćemo četiri meseca za priču. U glavi smo svi spremni za pobedu. Analiziraćemo Dance, svakako da su jaka reprezentacija, ali ne toliko da bi nas pobedili u Beogradu – kazao je on.

 

Nenad Tomović priznaje da je razočaran odlukom UEFA vezanom za prekinuti meč protiv Albanije, ali podvlači da sve to mora da sada ode u drugi plan.

– Albaniju moramo da zaboravimo i pripremamo se za utakmicu koja nas očekuje. Želeli smo samo da igramo fudbal, nadali se da će odluka da bude drugačija, ali šta je, tu je. Nadamo se i verujemo u pobedu. Stalno smo u nekim situacijama da moramo da pobeđujemo. U celoj priči, očekujem da konačno proradi naš poznati, srpski inat. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i iskreno želimo da pokažemo kako ova generacija zaslužuje već uspeh nego što je to do sada ostvarila.

Poslednji, zvanični trening pred meč protiv Danske, najbolji srpski fudbaleri imaće na stadionu Partizana, u četvrtak, 13. novembra, sa početkom u 16.30 minuta.