TOMPSON O DERBIJU: “Partizan ima DOBRE NAVIJAČE, ali su i FLAŠE LETELE KA NAŠOJ KLUPI”

Dion Tompson
print screen/instagram.com/dethompson9

Dan posle velikog derbija i pobede Partizana nad Crvenom zvedom 86:81, utiske je sumirao i novajlija u timu sa Malog Kalemegdana.

Dion Tompson je za deset minuta na parketu uspeo da upiše tri poena uz tri defanzivna skoka.

–  Bilo je to veoma intenzivan meč. Oba tima su igrala veoma čvrsto, sa velikom željom. To je očigledno posledica velikog rivalstva. Svirano nam je pet tehničkih. Moramo da budemo pametniji i da sebe više ne stavljamo u tu poziciju. Ali, moramo i da čestitamo Partizanu na čvrstoj igri – istakao je Tompson u razgovoru za Sportski žurnal.

Amerikanac je dobio minutažu u derbiju sa zadatkom da bar malo odmeni vidno umornog i povređenog Ognjena Kuzmića, koji za sada igra sezonu karijere.

– Promašili smo i previše slobodnih bacanja, a opet smo izgubili sa malom razlikom. Što se tiče atmosfere, bila je dobra, ali navijači moraju da prestanu da bacaju stvari na teren. Par flaša je došlo do naše klupe. Moraju da paze na igrače. Mi želimo da se koncentrišemo na košarku, ne da pazimo da li će nas nešto pogoditi. U svakom slučaju, Partizan ima dobre navijače i dobru prednost domaćeg terena – rekao je Tompson.