Tončev: Šanse da Zvezda igra Evropu su 50 odsto

Potpredsednik FK Crvena zvezda Ivica Tončev rekao je da na sednici UO nije bilo reči o novcu, već o tome zašto su potpisivani ugovori zbog kojih preti UEFA.

– Nije bilo reči o novcu, više smo pričali o ugovorima, zašto su tako potpisivani. Angažovaćemo advokatsku kancelariju da nam pojasne i kažu šta UEFA od nas traži – rekao je Tončev po izlasku sa sednice.

Evropska fudbalska unija zapretila je Zvezdi kaznama zbog kršenja finansijskih propisa, među kojima su i neisplaćena dugovanja prema bivšim igračima.

– Treba da se zna ko je kriv i da se pokrene postupak protiv njih. Situacija u klubu jeste alarmantna, ali znate i sami da to nije ništa do ove uprave. Moje mišljenje je da imamo više od 50 odsto šanse da igramo u Evropi sledeće sezone – rekao je Tončev.

Nedavno se u Srbiji ponovo pokrenula priča o privatizaciji klubova, a potpredsednik Zvezde izneo je lični stav o tom pitanju.

– Klub će da se privatizuje, a moje mišljenje je da svi klubovi u zemlji treba da se privatizuju. Stav Crvene zvezde biće iznet narednih meseci, nedelja, dana – kazao je on.

Novinari su ga pitali i da li političari treba da se povuku iz sporta.

– A ko da dođe? Mi političari izgleda ne smemo nigde da budemo – rekao je clan Socijalističke partije Srbije.

Tončev je potvrdio da su sastanku UO prisustvovali i prvotimci Nenad Milijaš, Nikola Mijailović i Dragan Mrđa, ali ne “zbog finansija”, već zbog karantina i priprema za utakmicu protiv Novog Pazara.

Član Upravnog odbora Branko Kovačević otkrio je novinarima da je UEFA Zvezdi dala rokove za plaćanje, od kojih su prvi 24. aprila i 15. maja.

Upitan koliki je dug koji treba da se plati, Kovačević je odgovorio: “Dva-tri-pet miliona”.