Toni Parker prepoznao kvalitet ‘crno-belih’: Partizan na turniru koji organizuju NBA zvezde

Šampion Srbije biće deo projekta koji će u Francuskoj realizovati tim okupljen oko NBA zvedze i francuskog reprezentativca Tonija Parkera.

Crno-beli su pozvani na svojevrstan košarkaški događaj koji je planiran za kraj septembra. Međunarodni turnir će prethoditi Gala utakmici između Tima Tonija Parkera i jednog veoma značajnog tima iz sveta košarke.

Partizan NIS je jedan od prvih timova koji je potvrdio učešće, a na turniru će igrati još i Asvel, Barselona i Strazbur.

Tim Tonija Parkera za sada čine: Nikolas Batum (Portland), Kevin Serafan (Vašington), Ian Mahinmi (Indijana), Tabo Sefološa (Oklahoma), Nando de Kolo (San Antonio), Kori Mageti (San Antonio), Rodrig Buboa (Dalas) i naravno francuski reprezentativac i član San Antonija.

– Toni Parker želi da integriše Partizan u ovaj projekat. Smatra da je to jedan od najboljih klubova u Evropi i ubeđen da će ovaj tim doprineti da sam događaj ima dodatnu vrednost – organizatori su istakli u pozivu KK Partizana, piše na klupskom sajtu.

Turnir će biti održan u Monpeljeu od 19. do 21. septembra u drugoj hali po veličini u Francuskoj.

Prvog dana na posebnom svečanom događaju biće predstavljene sve ekipe, dok je takmičarski deo zakazan za drugi i treći dan. Finale i Gala utakmica su 21. septembra.

Partizanu NIS ukazana je velika čast.

Klub iz Humske će ponovo biti u prilici da promoviše srpsku košarku, kao i brend kluba na jednom jedinstvenom i prijateljskom događaju zajedno sa vodećim evropskim i NBA igračima.