Tores veruje da je Atletiko zaslužio titulu

Fudbaler Čelsija Fernando Tores rekao je da ne bi bilo pošteno da njegov bivši klub Atletiko iz Madrida ne osvoji titulu prvaka Španije.

Dva tima se, inače, od 20.45 u Madridu sastaju u prvom meču polufinala Lige šampiona, dok je revanš na programu sledeće srede na “Stamford bridžu”.

„Fudbal bi u tom slučaju ispao nepravedan prema Atletiku. U slučaju da postanu prvaci, radovaću se zbog svih u klubu, igrača, navijača, stručnog štaba. Fudbal je ipak pokazao da daje šansu da pobede vrline, a ne novac. Doduše, to se ne dešava tako često”, rekao je Tores.

Ekipa Atletika trenutno vodi na tabeli Primere sa tri boda više od gradskog rivala Reala. Do kraja šampionata ostala su još četiri kola.

“Atletiko nije tim koji je na početku sezone postavio sebi kao cilj da bude šampion. Siguran sam da su trener Simeone i igrači, jednostavno, govorili samo da dobijemo sutrašnji meč, pa onda i sledeći, zatim još jedan. Njihova vera u uspeh im daje snagu i energiju”, istakao je Tores.

Španski fudbaler je iz Atletika otišao 2007. godine u Liverpul, a boje Čelsija brani od 2011. godine.

„Uspeh Atletika je trijumf požrtvovanosti, rada, skromnosti i timskog duha, a sve to je u ekipu doneo Simeone. On je ujedinio ceo klub. Bez njega Atletiko ne bi postao pobednički tim”, zaključio je Tores, koji bi na leto mogao da se vrati među ‘jorgandžije’, spekulišu mediji.