TRADICIJA KOJA SE POŠTUJE: Novak otkrio zašto posle osvajanja Vimbldona uvek pojede travu

Pobedom nad Rodžerom Federerom u spektakularnom finalu Vimbldona, Novak Đoković se sa pet osvojenih pehara na najprestižnijem teniskom turniru našao na 4. mestu večne liste pobednika. Ni ovoga puta nije zabravio na ritual koji ponavlja još od prvog trijumfa na vimbldonu.

Beta/AP

Peti u nizu vimbldonski pehar uručen je Noletu u nedelju, na Centralnom terenu, a sa trofejom se pojavio i na tradicionalnoj svečanosti u organizaciji domaćina.

Bila je to šansa da Britanci pitaju Đokovića ono što ih veoma interesuje – zašto jede travu nakon što osvoji Vimbldon?

Novaka je nasmejalo pitanje i u dobrom raspoloženju je odgovorio…

– Ne znam, samo volim travu. To je postala tradicija. Kao i Simona (Halep, šampionki u ženskoj konkurenciji), sanjao sam da osvojim Vimbldon i pravio sam ovaj trofej od improvizovanog materijala u svojoj sobi kada sam imao sedam godina. Na neki način sam zamišljao sebe kao pobednika i kada je taj san postao stvarnost 2011. godine, neposredno pre svog prvog finala pomislio sam – šta bi trebalo da uradim ako pobedim? I moralo je da bude nešto posebno – rekao je Novak i dodao:

– I tako, nisam bio previše kreativan sa idejama, pa sam samo smislio da pojedem travu. Tako je i ostalo – kaže Đoković.