Tranfer saga je konačno rešena: Nemanja Dangubić novi je član Crvene zvezde

Nemanja Dangubić postao je novi igrač Crvene zvezde Telekom i sa klubom je jutros potpisivao ugovor na više godina.

Veliki talenat srpske košarke potpisao je ugovor sa Zvezdom na 2+1 godinu, a njegova primanja po sezoni iznosiće oko 120.000 evra, navodi portal redstarbelgrade.info.

Za Dangubića je veliko interesovanje ovog leta pokazivao i večiti rival Partizan, ali je rukovodstvo Crvene zvezde uspelo da dobije ovu bitku van terena za reprezentativca Srbije.

Dangubić je rođen 13. aprila 1993. godine u Pančevu, visok je 204 centimetra i pokriva pozicije 2 i 3. Prve košarkaške korake zabeležio je još 2002. godine u pančevačkom Kris krosu, odakle je 2010. godine prešao u Hemofarm. Za prvi tim ekipe iz Vršca debitovao je 2011. godine. Nakon završetka sezone 11/12 prelazi u Mega Vizuru, gde je igrao naredne dve godine i odakle prelazi u Crvenu zvezdu.

Pre nekoliko nedelja je na ovogodišnjem draftu Nemanja izabran kao 54. pik od strane Filadelfije, koja ga je u trejdu odmah prosledila aktuelnom šampionu San Antoniju, koji polaže pravo na njega.

Prošle sezone je u dresu Mega Vizure u ABA ligi prosečno beležio 9,8 poena, 3,5 skokova i 2 asistencije za 25.2 minuta po utakmici. Sličnu statistiku upisao je i u KLS, gde je za prosečnih 27.9 minuta po meču imao 11.7 poena, 3.6 skokova i 1.9 asistencija.

Dangubić je drugo pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku nakon Nikole Kalinića, koji takođe pokriva poziciju krila.