TRAŽI SE IDEALNA PETORKA: FIBA bira “tim snova” od srpskih igrača sa Evrobasketa

Na sajtu Fiba trenutno se glasa za najbolju srpsku petorku na Evropskim prvenstvima u ovom veku. Srbiji je ukazana posebna čast, pa je od uobičajenih 12 mogućnost za izbor povećan na 16 igrača.

printscreen/youtube.com/ygaltaf

U sklopu promocije narednog Evrobasketa, koje je usled pandemije Kovida 19 i “tumbanja” kalendara sa 2021. odloženo za 2022. godinu, FIBA na svom sajtu bira drim tim Srbije sa kontinentalnih prvenstava za period od 2000. do 2020. godine.

Da poštuje značaj, tradiciju i uspehe srpske košarke Fiba je pokazala i time što je sa “normalnog” izbora petorke od 12 igrača, kako je to bilo za ostale države, za “zemlju košarke” povećala je na 16 igrača.

Tako svojih idealnih pet možete izabrati od sledećih, velikih igrača: Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Peđa Stojaković, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Nenad Krstić, Marko Jarić, Bogdan Bogdanović, Novica Veličković, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica.

U tekstu se podseća da je naš tim, tada pod imenom Jugoslavija dominantno osvojio Evrobasket 2001. godine u Istanbulu, a da je pod imenom Srbija dva puta dolazio do finala – 2009. u Poljskoj i 2017. godine, takođe u Istanbulu.