Trener Budiveljnika oduševljen Đenkom: Imao je velika m***

Trener Budiveljnika veoma slikovito je opisao igru beka Crvene zvezde Čarlsa Dženkinsa u finišu dramatične utakmice Evrokupa.

Možda nije učtivo i pristojno, ali je praktično!

Trener Budiveljnika, Ajnars Bagackis, i birao je i nije birao reči da opiše igru junaka svakog navijača Crvene zvezde, Čarlsa Dženiknsa.

Čovek koji je ubacio presudna dva poena za produžetak, a onda prvih 11 poena Zvezde u dodatnih pret minuta, a računajući i finiš četvrte četvrtine – čak 21 od 23 poena crveno-belih, opisan je kao igrač sa “vrlo velikim mudima”.

– Dženkins je imao vrlo velika muda večeras i prelomio je ovu napetu utakmicu – rekao je Bagackis, koji nije imao reči za atmosferu u Areni.

– Teško je reći bilo šta u ovom trenurku… Igrali smo protiv i fizički i indivdiualno jako protivnika. Mislim da smo kontrolisali meč do poslednjih sekundi – rekao je Bagackis, prisećajući se da je Zvezda iz prilično nekontrolisanog napada i tek  nakon poklonjene lopte od strane njegovih igrača, postigla koš za produžetka.

– Zvezda je igrala onako kako smo očekivali. Mislim da smo i mi njih iznenadili nekim momentima jakom igrom u odbrani. Sa sigurnošću mogu da kažem da je ovih 24 hiljada ljudi sigurno pomoglo Zvezdi u prelomnim trenucima i dalo je dodatnu energiju – dodao je trener ukrajinske ekipe.

Džentlmenski, Bagackis je crveno-belima poželeo puno sreće u dvomeču polufinala Evrokupa, protiv Uniksa iz Kazanja.

– Želim Zvezdi puno sreće u Evrokupu i ABA ligi – zaključio je Bagackis.