TRENER BUDUĆNOSTI VERUJE U USPEH: “Partizanov umor je naša šansa”

lš
uefa.com

Novi trener podgoričke Budućnosti veruje da njegov tim može do dobrog rezultata protiv Partizana, a jedan od aduta crnogorskog šampiona jeste umor i eventualna neuigranost najboljih u redovima crno-belih.

 

Podgoričani gostuju crno-belima 11. jula u Beogradu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kažić je takođe preuzeo Budućnost ovog leta, pre nekoliko dana se požalio na odlazak ključnih igrača tima te sjajnu seriju Partizana od 38 utakmica bez poraza, ali nekoliko dana kasnije ukazao je i na stvari koje idu u prilog njegovoj ekipi.

– Jasno je da je Partizan favorit, ali je su i oni kao i mi na početku priprema. Niz od 38 utakmica bez poraza je sigurno ostavio traga u fizičkom i psihičkom smislu. Ne sumnjam da je došlo do zasićenja, da su pojedinci jedva čekali da se završi sezona, da se odmore od fudbala. Neki igrači su još uvek sa reprezentacijama, Đurđević je tek završio nastup na EP, trebaće mu vremena da se uigra. Leonardo još nije siguran, kažu da će doći u ponedeljak. Odlazak štopera Milenkovića je ostavio praznu poziciju, imaju problema da je popune jer se Ćirković pokazao kao neadekvatna zamena. Imaju i novog trenera, a svaki trener donosi nešto novo, pa će timu biti potrebno vremena da se uigra. Beograđani će sigurno biti “isceđeni” posle napornih šest meseci. Tu mi vidimo neku našu šansu. Oni su favoriti na papiru, a da li će to uspeti da pokažu na terenu zavisi od faktora o kojima sam pričao – rekao je trener Kažić.