Trener Lestera izvređao novinara: Prilično si glup, zabijaš glavu u pesak kao noj

Trener fudbalera Lestera Najdžel Pirson se obrušio na jednog novinara posle poraza od Čelzija 1:3 u zaostalom meču Premijer lige, jer mu se nije dopalo pitanje.

 

Čelzi je kao gost savladao u sredu uveče Lester 3:1 i još više se približio tituli. A Lester se približio ispadanju.

Normalno je da ta situacija nije prijatna, pogotovo treneru ekipe koja se bori za opstanak, pa i nije čudno što je Najdžel Pirson izgubio nerve posle jednog bezazlenog pitanja.

Obrušio se na novinara, nazivajući ga “glupim”, i “nojem, jer zabija glavu u pesak”.

Novinar je tražio od trenera Lestera pojašanjenje na kakve je kritike svojih fudbalera mislio kada je rekao da su često kritikovani ove sezone. Tada je Pirson počeo monolog:

– A gde si ti bio sve ovo vreme? Na odmoru? Bio si u oblacima? Ili si pratio neki drugi klub? Tvoje pitanje je potpuno neverovatno! Ako ne znaš odgovor na to pitanje onda si noj! Sigurno ti je glava bila zabijena u pesak! Da li si sposoban da izvučeš glavu iz peska? Ako mene pitaš – nisi! – govorio je trener Lestera novinaru.

Novinar mu je odgovorio: „Verovatno ne mogu”.

Pirson je nastavio: „Ja mogu, ti ne. Ti si ovde prilično dugo, poznaješ situaciju i da ti postaviš takvo pitanje… to znači ili da si lud ili da si glup. Izvini, sine, ali ti si šašav… Nemoj da mi prodaješ ta s***, nemoj meni”.

Kada mu je novinar dobacio da ne zna šta ga je toliko pogodilo i zašto mu je toliko zasmetalo pitanje, trener Lestera se dodatno iznervirao: “Onda si prilično glup”.

Ustao je sa stolice i otišao.